Ankara'da büyükşehirden okul servis araçlarıyla ilgili uyarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te hizmet verecek olan okul servis araçları ile ailelere ve öğrencilere uyarılarda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentli öğrencilerin ders başı yapacağı 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi için gün sayan Ankara'da, aileleri ve öğrencileri okul heyecanı sararken, servis araçları da mesai başı yapmaya hazırlanıyor.

Bu nedenle hem aileler, hem çalışanlar, en önemlisi de çocuklar için daha güvenli ve rahat bir yıl geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, özellikle okul servis araçlarına, velilere ve öğrencilere yönelik uyulması gereken kuralları yeniden hatırlattı.

Öğrencilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması için kurallara uyulması gerektiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, araç sahiplerinin, şoförlerin, öğrenci ve velilerin bu kurallara uymalarını istedi.

Okul servis araçlarının uyması gereken kurallar hakkında velilere uyarılarda bulunan Mehmet Ercan, öğrencilerin can ve mal güvenliği için bu kurallara uyulup uyulmadığının da velilerce takibe alınmasının önemine vurgu yaparak, servis araçlarında ?C? plakası bulunmasının zorunlu olduğunu, sahte plaka ve korsan araç konusunda da dikkatli olunmasını istedi.

SERVİS ARAÇLARINDA OLMASI GEREKENLER

Mehmet Ercan, servis araçlarında bulunması gereken özellikleri de şöyle sıraladı:

Okul taşıtı olduğuna dair ruhsatında kaşe bulunmalı, aracın arkasında 'okul taşıtı' yazısı olmalı, servis aracının arka kısmında kırmızı ışıklı 'dur' levhası yer almalı ve öğrenci inip binerken levha ışığı yanmalı, öğrencilerin kolayca yetişebileceği cam ve pencereler sabit olmalı, araç kapıları şoför tarafından kontrol edilecek şekilde otomatik olarak açılıp kapanmalı, fiyat tarifeleri aracın görünür bir yerinde asılı olmalı, her öğrenci için emniyet kemeri bulundurulmalı ve takılması sağlanmalı, ilköğretim öğrencileri için rehber öğretmen olmalı, servis araçları sürekli temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı, araçlar 10 yaşın üzerinde olmamalı, servis sırasında müzik çalınmamalı, sigara içilmemeli, sürücünün kılık kıyafeti düzgün olmalı, hızlı ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanılmamalıdır.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE UYARILAR

Öğrenci ve velilere uyarılarda bulunan Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, şu hususlara çok özen göstermelerini istedi:

Öğrenciler emniyet kemerlerini mutlaka bağlasınlar, ayakta yolculuk etmesinler, şoförün dikkatini dağıtacak şekilde hareketlerde bulunmasınlar, servislere okul bahçesi içinde inip binsinler, araç tam olarak durmadan yerlerinden kalkmasınlar, servis araçlarının cam ve kapılarından sarkmasınlar, veliler de servis araçlarıyla okulun açık olduğu günler için sözleşme yapsınlar, servis plakasını, sürücüsünün adını ve telefon numarasını mutlaka alsınlar, şikayetlerini Alo 153'e mavi masa hattına bildirsinler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber