Ruh sağlığı tedavisi gören hastalara motivasyon programı

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde ruh sağlığı tedavisi gören hastalar için 'Sosyal motivasyon' programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl düzenli olarak yapılan motivasyon programına katılan hastalar, çeşitli aktivitelerle gönüllerince eğlenerek stress attı.

Hastane bahçesinde yapılan sosyal motivasyon programına bu kez AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Çalışmalar hakkında bilgi alıp hastaneyi gezen Cemal Yılmaz Demir, daha sonra da psikiyatri uzmanları, psikologlar, hemşireler, sosyal çalışmacılar ve öğretmenlerden oluşan bir ekibin organize ettiği etkinliğe katıldı. Hastalarla yakından ilgilenen Demir, programı organize edenlere teşekkür etti.

Etkinlikte hastanede tedavi gören hastalar, yerel sanatçıların şarkıları eşliğinde halaylar çekerek, oyunlar oynadı. Programla ilgili bilgi veren Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Osman Salış, sağlığın bir bütün olarak fiziki, ruhi ve sosyal açıdan iyi olma hali olarak tanımlandığını söyledi. Bir insanın ruh sağlığı iyi olmadan sağlıklı olduğunun düşünülemeyeceğinin altını çizen Başhekim Salış, ?Bu anlayış doğrultusunda psiko-sosyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin yapılması, özgüvenlerini geliştirmeye yönelik çeşitli psikoterapi ve resim, el sanatları, tarım gibi uğraş terapilerinin yapılması ve aynı zamanda ailelerinde eğitilmesi gibi fonksiyonlar yürütülmesi önemlidir. Bu amaçla hastalarımızın moral-motivasyonların en üst seviyede tutmak amacıyla her yıl hastane bahçemizde hastalarımızla birlikte yerel sanatçılarımızın desteğiyle eğlence- döner ziyafeti gibi etkinlikler düzenlenmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber