'Öldürerek değil, yaşatarak netice almaya çalışıyoruz'

Toplu açılış töreni için Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'i ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yılmaz, terörle ilgili olarak, "Öldürerek değil, yaşatarak netice almaya çalışıyoruz" dedi.

Ziyarette soruları cevaplayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bazı BDP milletvekillerinin Şemdinli'nin PKK hakimiyetine geçtiği iddialarına yönelik, ?Güneydoğu'nun en büyük problemi PKK. PKK bütün orada yaşayan insanımızın sorunudur. PKK ortadan kalkınca insanımızın en büyük sorunu ortadan kalkmış olacak. Biz oradaki vatandaşlarımızı PKK'dan korumak zorundayız. Bizim kavgamız yoksullukla ve cehaletle. İnşallah bunu yeneceğiz. Biz öldürerek değil, yaşatarak netice almak istiyoruz. Ancak büyük bir memnuniyetle müşahede ediyoruz ki, Kürt sorunuyla PKK sorunu birbirinden ayırt edilmiştir. Biz biriz, kardeşiz. Bunu inanarak söylüyorum. Diğerleri hayal ettiklerini söylüyor. O hayal hiçbir zaman gerçekleşmez. İstiyorlar ki öyle olsun ama kesinlikle öyle bir şey olmaz çünkü benim Şemdinli'deki kardeşimle Malazgirt'te de birlikte şehit verdik Çanakkale'de de. Birlikte şehit olanların bu ülkeyi bölme, parçalama, ayırma gibi bir düşüncesi olamaz? dedi.

Son operasyonlarda öldürülen terörist sayısının sorulması üzerine Yılmaz, ?Sayı önemli değil. Biz yaşatarak sonuç almaya çalışıyoruz çünkü orada ölen insanların çoğunda PKK Kürtlere zarar vermekte. Kimini öldürerek, kimini öldürterek. Dağa çıkışlarda azalma var. Onun için de PKK'nın içerisine artık Türkiye'de katılanlardan çok, Türkiye dışından katılanlar var. İran'dan, Irak'tan, Suriye'den vardır. Biz bu katılımları azalttığımız sürece iyi yolda devam ediyoruz demektir. Tek şart bir olacağız, beraber olacağız, hayal peşinde koşanlara itibar etmeyeceğiz. Yarınımız bugünden daha iyi olacak? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber