Vatandaşlara sokak hayvanlarını sulamak için çağrı

Bilecik'te toplanan Hayvanları Koruma Kurulu, sıcak yaz günlerinde kavrulan sokak hayvanları için belediyelerin yapacağı su noktalarının yanı sıra herkesin evinin önüne su kabı koymasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yardımcısı Metin Çınar, valilikte yapılan kurul toplantısında, geçici bakımevlerinde görülen eksiklikler ile yaz aylarının sıcak geçmesi yüzünden sokak hayvanlarının susuz kalmamaları için belediyeler ve hayvan severler tarafından alınacak tedbirlerin görüşüldüğünü bildirdi. Hayvanların en uysal dostlar olduğunu ifade eden Çınar, ?Havalar aşırı sıcak geçiyor, hayvanlar sokaklarda perişan bir halde dolaşmakta. Bir an önce kaplar sokaklara konulmalı, su kaplarından sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşlar da yararlanmalı. Vatandaşlar da kapılarının önlerine, balkonlarına ve teraslarına mutlaka su kabı koysun. Bu bir insanlık görevidir. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Belediyelerimiz sınırları içerisindeki çeşme ve havuz gibi su kaynakları oluşturmaları sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamasında önemli olacaktır.? dedi.

Çınar, toplantıda yerel yönetimlerin geçici bakımevlerini iyileştirilmesi için kararlar alındığını ve Bilecik ile Bozüyük belediyelerinin geçici bakımevlerinin yönetmelik standartlarına uygun hale getirilmelerinin kararlaştırıldığını söyledi. Çınar, sokak hayvanları için okullarda hayvan sevgisi konusunda eğitimler verilmesine ve halkın bilinçlendirilmesi için duyuru yöntemi uygulanmasına karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca, Hayvanları Koruma Kurulu kararı ile mahalli hayvan koruma görevlisi olarak seçilen Sühendan Senger ve Berrin Demirci'nin başarılı çalışmaları nedeniyle bir yıl görevle sürelerinin uzatılmasına karar verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber