'İzmir'de güneşten yararlanılamaması düşündürücü'

Makine mühendisi Güngör Kaya, İzmir'in coğrafi konumu itibarıyla güneş kuşağı içinde yer aldığını ve güneş ışınlarının en çok geldiği şehirlerden biri olduğunu, buna rağmen istenen ölçüde istifade edilemediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaya, "Güneş, saatte 210 bin kw enerji üretmektedir. Bu da günümüzde dünyada harcanan enerjinin 2 bin 500 katıdır. Böyle önemli bir enerji kaynağı olmasına ve İzmir ilinin de coğrafi konumu itibarıyla güneş kuşağında yer almasına rağmen tam anlamıyla yararlanamıyor olması düşündürücüdür." dedi.

Sadece İzmir'in değil, güneş kuşağı içindeki diğer illerin de yeterince faydalanamadığını vurgulayan Kaya, "Güneş enerjisinden yararlanmayı bir eyleme dönüştüremediğimiz için ne yazık ki diğer enerji kaynaklarımız yetmiyor ve bunun sonucunda da enerjide dışa bağımlıyız. Dışa bağımlılığın azaltılması, hattâ bitirilmesi bakımından da güneş enerjisinden maksimum oranda faydalanılması çok önemlidir. Coğrafi konumu itibarıyla güneş kuşağı içerisinde yer alan başta İzmir olmak üzere diğer illerde de en kısa zamanda çağımızın teknolojisine uygun, insan sağlığını hiçbir şekilde etkilemeyen altyapı çalışmalarının yapılması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber