Terör saldırısının gerçekleştirildiği yere çelenk ve karanfil bıraktılar

Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği(TMMOB)'ne bağlı odaların başkan ve temsilcileri Gaziantep'te bombalı terör saldırısının gerçekleştirildiği yere çelenk ve karanfiller koyarak olayı kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Yapılan ortak basın açıklamasında Gaziantep'in binlerce yıllık geçmişe sahip bir kent olarak geçmişte ve günümüzde çok kültürlülüğün, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin merkezi olduğuna dikkat çekildi.

Gaziantep'in Karşıyaka semtindeki bombanın patladığı noktada yapılan çelenkli ve karanfilli terörü kınama toplantısına, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ile Veterinerler Odası başkanları ve üyeleri katıldı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına basın açıklamasını İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç yaptı. Meriç, "Gaziantep geçmişte ve günümüzde çok kültürlülüğün, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin merkezi olmuştur. Ortadoğu coğrafyası üzerinde yüzlerce yıllık hesapları olan güçler bölgedeki etnik ve mezhepsel çelişkileri kullanarak yeni bir yangın yaratma aşamasındadır. Ülkemizin çok kültürlü, çok etnik ve mezhepsel yapılı coğrafyasını göz önüne alarak hükümetimizi ve halkımız uyanık olmaya çağırıyoruz.Tarihin derinliklerinden gelen, birbirinin etnik yapısına ve inançlarına saygılı, beraber yaşama ve ortak değerde hüzünlenme ve sevinme kültürünü özümsemiş bireyler olarak terörün her türlüsünü kınıyoruz.Terörü lanetliyoruz. Teröre karşı hep beraber dimdik ayaktayız." dedi.

Oda temsilcileri daha sonra patlamanın olduğu bölgedeki Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber