Yıldız: Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili yetkililerin açıklamaları önemli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili sorumsuz açıklamaları ibretle izliyorum.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olayla ilgili, ilgililerin ve yetkililerin açıklamaları çok önemli. O nedenle yetkililer dışından yapılacak açıklamalara dikkat edilmesi gerekir." dedi.

Kayseri'de bazı programlara katılan Bakan Taner Yıldız, gazetecilerin Afyonkarahisar'daki olayı sorması üzerine, "Bildiğiniz gibi Afyon'da hepimizi acıya boğan bir patlama oldu. Orada 25 canımız gitti. Allah'tan onlara rahmet diliyorum." dedi.

Olayla ilgili yapılan açıklamalarda çok hassas olunması gerektiğine vurgu yapan Bakan Yıldız, ?Bununla alakalı toplumsal hassasiyetimizin üst düzeyde olduğu ve her birimizin kalplerinin acıdığı bu ortamda ilgililerinden ve yetkililerinden bilgi almamız lazım. Her birimizin dikkat etmesi lazım. Milli Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetlerimizin açıklamaları olacak. Olay soruşturma ve inceleme safhasında. Dikkat etmemiz lazım. Bir kısım sorumsuz açıklamaları ibretle izliyorum. Bunları da ülkemiz ve milletimiz adına doğru bulmuyorum. O açıklamaları milletimiz bilir.? diye konuştu.

Yerel seçimlerin erkene alınması konusuyla ilgili bir soruya da Yıldız, ?Üç partinin birleşmesi ile belirli bir mutabakat sağlandı. Ülkemiz için iyi olanı hep beraber tercih etmiş olacağız. Önemli olan merkezdeki kadar yerel yönetimlerin de kalkınmasıdır. Ülkemiz için hayırlı olacaktır." diye cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber