Osmaniye Devlet Hastanesi, ISO 9001:2000 Kalite Belgesi aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2005 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Devlet Hastanesi, ISO 9001:2000 Kalite Belgesi aldı. Kalite belgesi, düzenlenen törenle TSE Adana Bölge Sorumlusu Güvenç Savrun tarafından Başhekim Opr. Dr. Mustafa Zeren'e verildi.

Osmaniye Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Vali İsa Küçük, Milletvekilleri Şükrü Ünal ve Necati Uzdil, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay İlhan Ekemen, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Emniyet Müdürü Özdemir Gürsu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bahar, TSE Adana Bölge Sorumlusu Güvenç Savrun, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Başhekim Mustafa Zeren, ISO 9001:2000 Kalite Belgesi çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, "Ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanabilen bir yönetim sistemi modelinin gerçekleştirilmesini, hasta şikayetinin azalması, memnuniyetin artırılmasını, Hastanemizde kalite anlayışının gelişimini, verilen hizmetin kalitesinin artırılmasını, etkin bir yönetimin oluşturulmasını, maliyetin azaltılmasını, çalışanların tatminini, hastane içi iletişimde iyileşmeyi, tüm faaliyetlerde geniş izleme ve kontrolü sağlamayı amaçladığı için hastanemiz, 01.08.2004 tarihinde ISO 9001:2000 Kalite Belgesi'ni almak için çalışmalara başlamıştır. ISO 9001:2000 temel eğitimi, iç denetim ve dökümantasyon eğitimi, proses yönetimi ve anket eğitimi hakkında ebe ve hemşirelere toplam 32 saat; doktor, sağlık memuru, laboratuvar personeline 28 saat; diğer idari personele toplam 24 saat hizmet içi eğitim verilmiştir. Bu çalışmalar sonucunda hastanemiz politikası ve ana hedefleri belirlenmiştir" dedi.

Zeren, bundan sonraki hedefleri ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Vizyonumuz, sağlık hizmetinde 'mükemmelliğe' ulaşmak, kalitede 'öncü' olmak. Misyonumuz, mevzuatlar çerçevesinde; hızlı, güvenli, şefkatli, güler yüzlü sağlık hizmeti üretmek. Politikamız, kalite yönetim sistemi şartlarına uyarak, etkin sağlık hizmeti üretmek, hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmek, personel bilincini artırarak müşteri memnuniyetini sağlamak. İlkelerimiz, dürüstlük, tıp etik kurallarına uygun hizmet, toplumsal değerlere saygı, mahremiyet, gizlilik, hasta haklarına riayet. Kalite hedeflerimiz, müşteri memnuniyetini artırmak, tüm personelin sürekli eğitim almasını sağlamak, hastane enfeksiyonunun olmamasını sağlamak, yatak işgal oranını yükseltmek, yatış gün sayısını düşürmek, sevk oranını düşürmek, yeni kaynaklar temin etmek, hatalı sağlık hizmetinin olmamasını sağlamak, malzeme eksikliğinden kaynaklanan hizmet aksamasının olmaması."

Kalite belgesinin maliyeti ile ilgili de bilgi veren Zeren, "Danışmanlık hizmeti olarak 12 bin 390 YTL, TSE Kalibrasyon 8 bin 378 YTL, TSE Denetleme ve Belgelendirme 4 bin 315 YTL olmak üzere toplam 25 bin 083 YTL harcanmıştır. Yapılan denetimler sonucunda 05.07.2005 tarihinde hastanemiz ISO 9001:2000 kalite belgesini özverili bir çalışma ile almayı başaran 90 özel ve devlet hastanesinden biri olmuştur. Aldığımız ISO 9001:2000 Kalite Belgesi'nin sürekliliğini sağlamak için hastanemiz aralıksız çalışmalarına devam edecektir" diye konuştu.

TSE Adana Bölge Sorumlusu Güvenç Savrun da, "Bu çalışmalardaki tetkiklerin başında bulunmaktan büyük memnuniyet duydum. Organizasyon çerçevesindeki birimler, konulan kurallara uymada başarı gösterdiler. Birimlerin, şartlara uyduğunu gördüğümüz gibi, sistemin bir parçası olarak gerekli entegrasyonu da sağlamışlardır. Zirveye çıkmak güzel olduğu gibi, zirvede kalmak çok daha güzel olacaktır. Bu başarı büyük emek ve özveriler sonucu olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı diğer kuruluşlarımıza inşallah. Sistemde emeği geçen başta başhekimimiz olmak üzere herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Vali İsa Küçük ise, belgenin Osmaniye'nin sağlık alanında nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Belgeleri almak zordur. Ancak bu belgeyi aldıktan sonra onu taşımak ve daha ileriye götürmek daha da zordur. Osmaniye'de göreve başladığım ilk günlerde sağlık ile ilgili olarak haftada 8-10 tane şikayet dilekçesi geliyordu. Şimdi bu, haftada 1-2 dilekçeye düştü. Bundan da hizmetlerdeki iyileşmenin iyiye gittiğini görüyoruz. Yani bu belgeyi hak ettiklerinin ispatıdır. Ancak bundan sonra sağlık hizmetleri ile ilgili hiç şikayet gelmemesi gerekiyor. Bunu da sizler başaracaksınız."

Konuşmaların ardından TSE Adana Bölge Sorumlusu Güvenç Savrun tarafından TSE-ISO 9001:2000 Kalite Belgesi, Vali İsa Küçük ve Başhekim Opr. Dr. Mustafa Zeren'e törenle verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber