Şehidin baba ocağında acı bekleyiş

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan akserlerden Hayri Kaya'nın baba ocağı, şehidin naaşını bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Hayri Kaya'nın Şahintepe Mahallesi 86'ıncı Sokak'taki evinde toplanan çok sayıda yakını metanetini koruyor. Şehidin evi Türk bayraklarıyla süslenirken, taziye çadırına gelen yakınları ise şehit için dua ediyor. Şanlıurfa Akçakale'de öğretmen olduğu öğrenilen Şehit Hayri Kaya'nın Samsun'da acemi birliğini tamamladıktan sonra Afyonkarahisar'daki birliğine gittiği öğrenildi.

Şehidin dayısı Ramazan Kaya, yeğeninin Ramazan Bayramı'nda izine geldiğini ve ailesiyle bayramlaştığını söyledi. Dayı Ramazan Kaya, şehidin babasının "10 sene okuttum hiç elime geçmedi. Allah'ta elimden aldı. Bin tanede oğlum olsa memleketime feda ederim. Ne yapalım zorda olsa bundan büyük mertebe olmaz." dediğini ifade etti.

Ramazan Kaya şehit hakkında şunları kaydet: "Ramazan Bayramında geldi, annesiyle, babasıyla bayramlaştı. Kendisi namazında niyazında bir insandı. Allah bunu son eylesin. İnşallah sonu İslam alemini birleştirir, kardeşi kardeşe vurdurmaz. Biz Allah'a böyle dua ediyoruz. Hayri'de dünya da gayri meşru hiçbir işe bakmadan ahirete intikal etti. Babasının durumu el vermediği için yatıyor. Geçmiş olsuna gelenler olduğu için yıkılıyor. DNA testi için Ankara'ya annesi gitti. Allah şehidimizin mekanını cennet etsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber