İlaç uğruna ölümü göze aldı

Adana'da yol kenarına bırakılan şüpheli çantanın etkisiz hale getirilmesi için hazırlık yapılırken ilaç almaya giden kadın, "bir şey olmaz? diyerek alana girmek istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da yol kenarına bırakılan şüpheli çantanın etkisiz hale getirilmesi için hazırlık yapılırken ilaç almaya giden bir kadın, "Bir şey olmaz, ben astım hastasıyım ilaç alacağım. Ne olacak bir çanta var" diyerek güvenlik şeridiyle kapatılan alana girmek istedi. Kadın alana sokulmazken, fünye ile patlatılan çantadan kıyafet çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 5 Ocak Stadı karşısında Türk Telekom trafosu yanına bırakılan çanta bomba paniğine neden oldu. Çantayı trafo yanında gören vatandaşlar, uzun süre kimse gelip almayınca 155'i arayarak şüpheli çanta olduğu ihbarında bulundu. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler, çantanın bulunduğu yere çıkan bütün yolları güvenlik şeridi ile çevirerek ulaşıma kapattı. Ancak buna rağmen vatandaşlar umursamadan korkusuzca yoldan geçmeye çalıştı. Bir kadın polis vatandaşları uyarırken, güvenlik şeridi ile çevrili alana giren bir kadın şeridin dışına çıkartıldı. İlaç için Reşatbey Sağlık Ocağı'na giden bir kadın ise polisi bir süre uğraştırdı. Şüpheli çanta olduğu için sağlık ocağının yolu kapalı olmasına rağmen yaşlı kadın, "Ben astım hastasıyım, ilaç almam lazım, sağlık ocağına gideceğim" diyerek güvenlik şeridiyle çekili alana girmek istedi. Polis izin vermeyince "Ben astım hastasıyım" diye bağıran kadın, "Benim ilaç almam lazım. Bana bir şey olmaz. Ne olacak bir çanta var" diyerek ekiplere kızdı. Yoldan geçmek isteyen vatandaşlarla polis ekipleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Bir süre sonra olay yerine gelen bomba imha ekibi, özel kıyafetini giyerek çantaya fünye yerleştirip kontrollü olarak patlattı. İçinden kıyafet çıkan çanta çöpe atılarak, yollar trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber