Vatandaşlar zehirli mantar konusunda uyarılıyor

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, açtıkları stantta vatandaşları mantar zehirlenmelerine karşı uyarıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş ve ekiplerinin, Türk Dünyası Parkı'nda açtıkları standı ziyaret etti.

Özbek, toplumu ilgilendiren ve duyarlılığı artırıcı konularda kurumun sosyal sorumluluğu gereği vatandaşı uyarmak, bilgilendirmek ve dikkatleri o konuya çekmek adına bu tür faaliyetler düzenlediklerini belirterek, "Bu tür faaliyetlere her zaman devam edeceğiz" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Durulmuş, müdürlük olarak Bayburt'ta yaşanan olaylarda halkı daha duyarlı hale getirmek adına bu tür çalışmalara öncülük yaptıklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde Aydıntepe ilçemize bağlı Kavlatan köyünde 11 vatandaşımızın mantardan zehirlenmesinin ardından halkımızı mantar zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıcı çalışmalar yapmaktayız. Bugün burada halkımızı mantarlar konusunda bilinçlendirmek için eğitim standı açtık, şu an 165 köy, 2 ilçe ve 6 beldemizde broşürlerimiz dağıtılmakta ve mantar zehirlenmeleri konusunda çalışmalar yapmaktayız" diye konuştu.

Kültür mantarları dışında kesinlikle türü bilinmeyen mantarların yenilmemesi gerektiğini kaydedern Durulmuş, "Yabani mantar yedikten sonra göz yaşarması, bol tükürük salgısı, terleme, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal, baş dönmesi, karın bölgesinde kramplar ve göz bebeklerinde küçülme şikayetleri görülen hastaların vakit kaybetmeden kusturulması gerekir ve hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır" dedi.

Standını CHP İl Başkanı Hasan Türker de ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber