Kılıçdaroğlu'ndan Afyon açıklaması: Bu filmlerde bile olmaz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Afyon'daki patlamayla ilgili açıklamalarını ?bu filmler de bile olmaz' sözleriyle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

Önce Veysel Eroğlu, ?Patlama her yerde oluyor' dedi. Sonra Ertuğrul Günay ?Bu işin soruşturmasını askerlere vermeyin. Askerler bunu kapatabilirler' dedi.

Evet, bu olayda sabotaj kuşkusu çok ağır basıyor. Yetkililer derken eskiler, emekliler.

?YAPILAN BÜTÜN AÇIKLAMALAR YALANDI'

El bombası yere düşünce patlama olur mu? Bütün bilgileri topladığınızda verilen bilgilerin doğru olmadığını gördük. Yapılan bütün açıklamalar yalandı.

El bombası yere düşünce mühimmat deposu patlamaz. El bombasını askerlerin sürekli yanında taşıdığını bilinir. Ama bütün kuşkulara bakınca verilen bilgiler yanlış. Sabotaj ihtimali yüksek?

Şimdi Sayın Başbakan ?meraktan bir asker eline aldı' diyor. Bir asker mühimmat deposunda meraktan pimini çekmez. Başbakan'ın açıklamasını benim açıklamamı doğruluyor. O pimi çekmek mühimmat deposunda ancak kasıtla çekilebilir eğer doğruysa bu haber

Sayın Genelkurmay açıklama yaptı, ?Acemi askerler depoda yoktu' dedi. Demek ki orada alanında iyi yetişmiş uzmanlar vardı. Bir uzman pimi çekecek sonra bekleyecek patlama olacak mı diye?

Sabotaj da ciddi bir iddia... Kim üstelenecek bu iddiayı. Patlama meraktan mı olmuştur, sabotajdan mı? Meraktan olmuşsa diyecek bir şey yok.

105 mm'lik top yere düşmüş ve ondan patlama olduğu bilgisi de doğru değil.

Sabotaj ciddi bir iddiadır ama kaza olması bunu hafifletmez. O daha vahimdir?

Biz neden halka doğru bilgiler verilmiyor diyoruz. Patlamayla ilgili bilgiler, verileri uzmanlar değerlendirecek.

O bilgiyi verenler Sayın Başbakanı aptal durumuna düşürmemiştir.

Bir asker merak saikiyle alıp el bombasının pimini çekmez. Bu filmlerde bile olmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber