Saadetli gençler Amerika bayrağı yaktı

ADEM ELİTOK | BURSA - 15.09.2012 13:09 Saadet Partisi Bursa Gençlik Kolları üyesi gençler, Amerika'da çekilen İslam'a ve Hz. Muhammed (SAV)'e hakaret içeren ?Müslümanların Masumiyeti' adlı provokatif filme tepki göstermek amacıyla ABD bayrağı yaktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orhangazi Parkı'nda toplanan gençler, filme kınayan çeşitli pankartlar açtı, ABD ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Gençler adına açıklama yapan Saadet Partisi (SP) Bursa İl Gençlik Başkanı Harun Arakız, ABD'de çekilen provokatif filme tepki için bir araya geldiklerini söyledi. Arakız, şöyle konuştu: ?Bu çirkin filme tepkiler çığ gibi büyürken maalesef bizim hükümetimiz olayı Amerikan gözlüğü ile değerlendirmiştir. Başbakan'ın film ile ilgili yaptığı yüzeysel açıklama ise tamamen renksizdir. Başbakan, ABD Büyükelçisinin öldürülmesini kınarken İslam'a ve Peygamberimiz'e hakaret içeren filmi ve bu çirkin filmin yapımcılarını tek kelime ile de olsa kınamaktan adeta imtina etmiştir.?

Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlamasını eleştiren Arakız, binlerce Müslüman'ın sokağa döküldüğünü hatırlattı. İslam'a ve Hz. Muhammed'e (SAV) yöneltilen saldırıların karşılıksız kalmayacağını belirten Arakız, şöyle devam etti: ?Yaşanan kaosun sorumlusu Amerika'dır. Yaşanan bütün zulümlerin sorumlusu Amerika'dır. Akan kanın, gözyaşının sorumlusu Amerika'dır. Amerika, İslam coğrafyasından ve mazlum halklardan ve hatta kendi halkından özür dilemelidir. Derhal işgal ettiği yerlerden defolmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmelidir. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır.?

Konuşmanın ardından kısa bir replikle ABD'ye tepki gösterildi. Ardından da Amerika bayrağı yakıldı. Vatandaşların alkışla destek verdiği eylem, olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber