Şehit polisi karşılamada gerginlik

Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım'ın naaşı, memleketi Trabzon'a getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit polisin cenazesinin havalimanında karşılanması sırasında ise bir bayan ile şehit yakınları arasında gerginlik yaşandı.

Şehit polis Ümit Yıldırım'ın özel uçakla Trabzon'a getirilen naaşı, havalimanında törenle karşılandı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, askerler, polisler ve şehit askerin annesi Zinnet Yıldırım ile kardeşleri ve yakınları katıldı.

Şehit polis amcasının oğlu Metin Yıldırım, tören öncesi yaptığı açıklamada, ?Acımızı samimi olarak gönülden paylaşan herkese Yıldırım ailesi adına teşekkür ediyoruz. Ama içten acımızı paylaşmayıp riyakarlık yapan, Türk milletinin kanı dökülürken başka rant peşinde koşanları da ağır kelimelerle kınıyoruz. Vatan, millet sağ olsun.? dedi.

Şehit polisin naaşını taşıyan uçağının aprona yanaşması ve tabutun polislerce uçaktan alınması sırasında ise şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit polisin cenaze nakil arıcına konduğu sırada ise kimliği öğrenilemeyen bir bayan, elindeki Türk bayrağı ile hükümete ve Başbakan'a yönelik tepki içeren sözlerle bağırmaya başladı. Söz konusu bayanın kendilerinden olmadığını söyleyen bazı şehit yakınları ise töreni provoke etmek isteği iddiasıyla tepki gösterdi. Bir kişi ?sen kimsin, amacın ne' dedi. Bu sırada galeyana gelen bazı şehit yakınları ise söz konusu bayana saldırdı. Yere düşen bayanı kızgın gurubun arasından alan polis, olay yerinden uzaklaştırdı. Şehit polisin naaşı, daha sonra toprağa verilmek üzere Araklı ilçesine götürüldü.

Şehit yakınları da bu sırada 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye sloganlar attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber