'Türkiye'de Zaman' Bursa'da görücüye çıktı

?Türkiye'de Zaman Projesi' kapsamında dünyaca ünlü 25 fotoğraf sanatçısının objektifinden yansıyan karelerin yer aldığı sergi, Bursa Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zaman Gazetesi'nin 25. kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen Türkiye'de Zaman/Time in Turkey konulu fotoğraf projesi için dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye'yi fotoğrafladı. Fotoğraflar ilk defa 15 Kasım 2011 tarihinde İstanbul'da, ardından da sırasıyla Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Antalya, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Kayseri'de sergilendi. Yurt dışında ise ilk kez İngiltere'nin başkenti Londra'da, dünyanın sıfır noktası olarak kabul edilen Greenwich'te görücüye çıkan fotoğraflar, eylül ayı başında eş zamanlı olarak Avusturya'nın başkenti Viyana ve Yunanistan'ın Selanik şehrinde fotoğrafseverlerle buluştu.

Türkiye'de Zaman / Time in Turkey fotoğrafları bu yıl ikincisi yapılan Türkiye'nin ilk fotoğraf festivali olan ?Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest) kapsamında Bursa'da görücüye çıktı. 25 fotoğrafçının birer fotoğrafının yer aldığı sergi Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde törenle açıldı.

Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Zaman Gazetesi Bursa Bölge Yayın Temsilcisi Enis Öznük, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi çok sayıda davetli katıldı.

Ünlü fotoğraf sanatçıları Samuel Bollendorff ve Massimo Mastrorillo'nun da hazır bulunduğu sergi açılışında konuşan Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, festival kapsamında 4 ayrı noktada 250 fotoğrafın sergilendiğini söyledi. Sevi, ?Proje sadece 25 yabancı fotoğrafçının Türkiye'nin çeşitli bölgelerini gezerek sadece fotoğraf çekmeleri yönünde algılanmaması lazım. Alanında usta, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları projeyle Türkiye'yi gezme fırsatı bulmuş, hayran kalmıştır.? dedi.

"HEP İYİNİN, DOĞRUNUN YANINDA OLAN ZAMANIN HİZMETİ SÜRÜYOR"

Zaman Gazetesi'nin ilkeli ve dürüst haberciliğini 25 yıldır sürdürdüğüne dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, ?Zaman Gazetesi'nin 25. yılı dolayısıyla 25 farklı ülkeden 25 sanatçı Türkiye'yi gezip fotoğrafladı. Gerçekten 25 yıl boyunca iyinin, doğrunun güzelin, hakkın hep yanında olarak, bu alanda büyük hizmetler veren gazetenin bugün farklı bir hizmeti Bursamız'ın gündemine taşıması bizi mutlu etmiştir. Çok teşekkür ediyorum. Özellikle içimizden çıkan Bursalı bir arkadaşımızın böylesine muhteşem diyebileceğimiz projenin ortaya çıkarılmasındaki katkıları her türlü takdirin üzerindedir. Bu son derece önemli bir projedir. Emeği geçenleri kutluyorum.? diye konuştu.

Proje kapsamında Jane Evelyn Atwood, Bruno Barbey, Erci Bouvet, Harry Gruyaert, George Georgionu ve Anthony Suau, Massimo Mastrorillo, Paolo Pellegrin, Reza, Ed Kashi, Anders Petersen ve Vanessa Winship'in fotoğrafları Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde; Gael Turine, Ami Vitale, Samuel Bollendorff, Christopher Morris, Kathryn Cook, Nikos Economopoulos, Crolyn Drake ve Claudine Doury'nin fotoğrafları Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde; Michael Vanden Eeckhoudt, Guillaume Herbaut, Steve McCurry, Davide Monteleone ve Rena Effendi'nin fotoğrafları ise Tophane Saat Kulesi Meydanı'nda sergileniyor.

Sergi, 10 Ekim'e kadar gezilebilecek. Festival kapsamında Zaman Gazetesi'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen Eric Bouvet, Samuel Bollendorff ve Massimo Mastrorillo Türkiye'deki fotoğrafçılarla workshop da yapacak.

Bursa FotoFest kapsımında ayrıca Zaman foto muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan bir sergi de yer alıyor. Tunus, Mısır, Libya, Yemen, Bahreyn ve Suriye'yi kapsayan halk ayaklanmaları, Afrika ve Ortadoğu'da yıllardır süren yönetimlerin yıkılmasına sebep oldu. Tunus, Mısır ve Yemen'deki sokak gösterileri ile Libya ve Suriye'deki iç savaşı yerinde izleyen Zaman Foto Muhabirleri Selahattin Sevi, Kürşat Bayhan, Onur Çoban, İsa Şimşek, Mehmet Ali Poyraz ve Mehmet Yaman'ın Arap Baharı'nın en sıcak anlarında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ise Ertuğrul Bey Meydanı'nda açık havada sergileniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber