Örnek üniversiteli kızlar, destek bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2005 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Yaygın Beldesi'nde üniversite okuyan ilk kız öğrenci unvanına sahip olan Zekiye Çalışıcı'dan sonra kardeşleri Tuba ve Dilek de bu yıl üniversiteyi kazandı. Babaları çiftçi olan kız kardeşler, eğitimlerini sürdürebilmek için destek bekliyor.

Çiftçilik yapan ve 6 çocuğundan 3'ü üniversite öğrencisi olan Çalışıcı Ailesi'nde bu günlerde üniversite telaşı yaşanıyor. Yaygın Beldesi'nde üniversite okuyan ilk kız öğrenciler olan Çalışıcı kardeşler, babaları 3 öğrenciyi okutmakta zorlanacağı için burs alabilmek için yetkililerin ve burs veren kurumların kendilerine destek olmasını bekliyor. 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olan Zekiye'nin (23) ardından bu yıl sınava giren kız kardeşlerinden Tuba Çalışıcı (17) Muğla Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği, Dilek Çalışıcı (19) ise Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümlerini kazandı. Bir anda 3 üniversite öğrencisi okutmanın ağır yükümlülüğüyle karşı karşıya kalan baba Hamit Çalışıcı ve anne Remziye Çalışıcı, çocuklarına burs verilmesi için kuruluşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yaygın Beldesi'nde üniversite okuyan ilk kız öğrenciler olan Zekiye, Tuba ve Dilek Çalışıcı kardeşler, 3 üniversite öğrencisi okutmanın Türkiye şartlarında her aileye büyük bir külfet getirdiğini belirtti. Hiç dershaneye gitmeden üniversiteyi kazandıklarını ve kız çocuklarının okutulmadığı ülke şartlarında kendilerinin bir örnek teşkil ettiğini söyleyen Çalışıcı kardeşler, kendilerine burs verilmesi için devletin ve özel kuruluşların duyarlı olması gerektiğini belirtti. Eğitim görmek için burs almaları gerektiğini kaydeden Çalışıcı kardeşler, "Normal şartlarda ailemiz geçimini sağlıyor. Ama bir anda 3 üniversite öğrencisini okutmak kolay bir iş değil. Burs alabilirsek eğitimimizi rahat bir şekilde sürdürür ve ailemiz de zorluk çekmez" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber