'Başarı, öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde dengelerinin sağlanması ile olur'

Sakarya Akyazı FEM Dershanesi Kimya Öğretmeni İsmail Şener, çocuklarının başarısı için anne ve babalarının onlara ortam hazırlaması gerektiğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail Şener, ?Şüphesiz ki anne-baba çocuğunun başarılı olmasını ister. Ders başarısı hayatının ilk yıllarından itibaren öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde dengelerinin sağlanması ile mümkün olur.? dedi.

Yeni eğitim döneminin başlaması sebebiyle bir değerlendirme de bulunan FEM Dershanesi Kimya Öğretmeni İsmail Şener, başarının her aile tarafından arzu edilen bir istek olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin, anne-babalarının sürekli 'çalış' demesinden son derece rahatsız olup buna karşı olumsuz tepki geliştirdiğini ifade eden İsmail Şener, ?Çalışmaya teşvik ederken üsluba dikkat edin, bunu başarabilecek potansiyel sende var şeklinde güven verilerek teşvik edilmelidir.? şeklinde konuştu. Aile ve öğretmenin, öğrencinin kendine güven duymasına önemli rol oynadığını anlatan Şener, ders başarısında öğrencinin kendine güvenine dikkat çekti. Kendine güvenen öğrencinin küçük başarısızlıklarından dolayı hayal kırıklığına uğrayamayacağını vurgulayan İsmail Şener, başarının öğretmen-öğrenci ve veli üçgeninde olduğunu kaydetti.

Velilerin düzenli olarak okula gitmesini tavsiye eden Şener, ?Öğrencinin öğretmenlerini tanıyan, dersler ve öğretmenleri hakkında çocuğuyla konuşan anne-baba; çocuğun karşılaştığı sorunlar hakkında geç kalmadan bilgi sahibi olur.? uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber