Neşet Ertaş'ın ölüm haberi, gençlik yıllarının geçtiği köyü yasa boğdu

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk halk müziğinin usta sanatçısı Neşet Ertaş'ın, ölüm haberi çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı İbikli köyünü yasa boğdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertaş'ın annesinin de kabrinin bulunduğu köyde vatandaşlar, usta sanatçıyı çok sevdiklerini ve bütün çocuklarının da onun türküleri ile büyüdüğünü söyledi.

Neşet Ertaş'ın köyde kaldığı dönemde kullandığı eski yapı evi, mutfak ve kiler olarak kullandıklarını, yıkmaya kıyamadıklarını belirten Elmas Öztürk, "Bu iki odaya mutfak erzaklarımızı koyuyoruz. Yıkmaya kıyamadık. Burada Neşet Ertaş'ın kaldığı için bu iki göz odayı çok seviyoruz. Geçenlerde Neşet Ertaş'ın çocukları buraya geldi. Hem annesinin kabrini ziyaret ettiler. Hem de babasının kaldığı bu evi gördüler. Ölüm haberine bizler de çok üzüldük." diye konuştu.

Neşet Ertaş'ın çocukluk arkadaşı Hüseyin Erdem (79) de sanatçının ölüm haberine çok üzüldüğünü belirtti. Erdem, "Çocukken birlikte oyunlar oynardık. Köyümüzün hayvanlarını otlatırdık. Küçükken de çok güzel saz çalar, türkü söylerdi. Çok üzgünüz." dedi.

Elmas Keskin (85) ise Neşet Ertaş'ın köyde babasıyla çalıştığını belirterek, anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Keskin, "Neşet Ertaş, köyümüzde koyun güderdi. Babasıyla odun çekerdi. Çok çalışırlardı. Muradı öyleymiş, buraya kadar kısmeti varmış. Üzüldüm, çok üzüldüm." diye gözyaşlarını tutamadı.

Köyün diğer sakinleri de aynı ifadeleri kullanarak, Neşet Ertaş'ın ölümüne çok üzüldüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber