Yeterli sayı bulundu, TBMM'de olağanüstü görüşme başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin son dönemlerde artan terör olaylarıyla ilgili genel görüşme önergesini elealmak üzere olağanüstü toplandı.
TBMM Başkanı Vekili Nevzat Pakdil, yaptığı yoklamada toplantı yeter sayısının bulunduğunu bildirerek, birleşimi açtı ve CHP grubunun olağanüstü çağrı yazısının okunmasına geçildi.
Yoklama sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile bazı bağımsız milletvekilleri Genel Kurul'da hazır bulundu.
Yoklama sonucu beklenirken, kulisteki AK Parti milletvekillerini alkışlayan muhalefet milletvekilleri, "gelin beyler" diye bağırdılar.
CHP Grup başkanvekilleri ile bazı milletvekilleri yoklama sonucunu başkanlık kürsüsü önünden izlediler, TBMM Başkanı Vekili Pakdil'i beklemeden sonucu "186 arkadaşlar" diye açıkladılar.
Sonuç açıklanınca, başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve AK Parti Grup Başkanvekilleri Faruk Çelik ve Sadullah Ergin ile bazı milletvekilleri Genel Kurul'a girdiler.
AK Parti milletvekilleri Genel Kurul'a girerken CHP milletvekillerince alkışlandılar.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, bir grup eski MHP milletvekili ile Genel Kurul toplantısını izledi.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

CHP, 123 milletvekilinin imzasıyla 15 eylül perşembe günü TBMM Başkanlığı'na başvurmuş ve son günlerde artan terör olaylarının görüşülmesi için Meclis'in olağanüstü toplanması talebinde bulunmuştu.
TBMM Başkanı Bülent Arınç da yaptığı değerlendirme sonucunda Meclis'i 19 eylül pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmıştı.
AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, bu çağrı üzerine yaptığı basın toplantısında, olağanüstü toplantı için zamanlamanın yanlış olduğunu söylemişti. 3 ekim öncesinde dünyaya yanlış mesajlar verilebileceğini bildiren Kapusuz, toplantı yeter sayısının bulunması halinde görüşmelere katılacaklarını belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber