Korkut: Küçük hesaplara fırsat bırakmayacağız

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyede bir memurun yer değiştirmesiyle ilgili olarak bazı çevrelerin kendisini haksız yere yıpratmaya çalıştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Korkut, hizmet odaklı hareket ettiklerini ve küçük hesaplara fırsat bırakmayacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Kamulaştırma Servisi'nde görev yapan bir memurun işleri tıkamasıyla başlayan sürecin, bazı çevrelerce kullanılarak kendisine yönelik hesapların parçası haline getirilmek istendiğini söyledi. Başkan Korkut, söz konusu personelle ilgili olarak, kamouyuna zorunlu bir açıklama yapmak mecburiyetinde olduğunu dile getirdi. Kamulaştırma servisinde görevli olan ancak çeşitli nedenlerle görevini yapmayan ilgili şahısla ilgili olarak konuyu yargıya taşıdıklarına değinen Korkut, "Bizim dönemimizde kamulaştırma servisinde görevli bir memurla ilgili yürüyen dava var. Biz, gerekli görüp şahsı bir birimde görevlendirmişiz. Bu görevlendirmeyle bağlantılı olarak konu yargıya taşınmıştır. Bazı hesaplar ve beklentiler bu iş üzerine oturtularak bir yere varılmaya çalışılıyor. Bir memuru bir birimden alıp başka bir birimde görevlendirmişiz. Bununla ilgili görevi kötüye kullanmakla suçlanıyoruz. Konudan, yaşananlardan haberi olmayan insanlar farklı bakıyor olabilir. Onun için kamuoyuna bu açıklamayı yapıyorum.? dedi.

Söz konusu personeli kurum olarak yeniden kazanmak için girişimlerde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarına sözlerine ekleyen Başkan korkut, "Bu kişiyle ilgili olarak adım attım. Performansını artıralım, çalışmasını teşvik edelim istedik. Teknik ressamlık kadrosunu verdim. Önyargım olmadığını yüzüne söyledim. Ama bu şahıs çalışmadan, bir belediyeyi de uğraştırmayı marifet edinmiş. Yaklaşık 80 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Erzurum'da kentsel dönüşüme damga vuran Hacıcuma, Taş Mescit, Hasanibasri, Habipefendi, Mehdiefendi ile Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi dahil olmak üzere, bu şahsın kaç tane kamulaştırma evrakının altında imzası vardır. Söyleyeyim size hiç birisinin. Çalıştığı birimin değiştirilmesi ile ilgili mahkemelere koşan, ardından gazeteleri dolaşan bu şahsın, aldığı maaşın karşılığında hangi işleri yaptığını da kamuoyuna açıklaması gerekir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber