KCK ile uyuşturucu ortaklığına polisten şafak baskını

Adana'da KCK terör örgütünün uyuşturucu satıcılarıyla işbirliği yapıp çocukları istismar etmesi üzerine şafak vakti yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da KCK terör örgütünün uyuşturucu satıcılarıyla işbirliği yapıp çocukları istismar etmesi üzerine şafak vakti yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 16'sı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, PKK/KCK terör örgütünün uyuşturucu satıcılarıyla işbirliği yaptığı ve çocuklara uyuşturucu sattırdığı ihbarı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan fiziki ve teknik takipte, KCK'nın yapılan operasyonlar sonucunda köşeye sıkıştığı için uyuşturucu tacirleriyle işbirliği yapıp, çocukları kullandığı belirlendi. Bunun üzerine polis, 25 ayrı adrese eş zamanlı olarak özel harekatın da katılımıyla operasyon düzenledi. Şafak vakti yaklaşık 500 polisin katıldığı helikopter destekli operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Emniyete getirilen şahıslar sorgulanırken, şahısların uyuşturucu madde satışının yanı sıra terör örgütü mensupları tarafından organize edilerek, polise taşlı ve molotoflu saldırılarda olmak üzere birçok yasadışı eyleme katıldığı öğrenildi. Şahısların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 1 av tüfeği, 1 ruhsatsız silah ve silaha ait şarjör içerisinde 7 muhtelif marka mermi, 54 bin 409 gram esrar maddesi, satışa hazır 25 pakette 2 gram eroin maddesi, 4 Ecstasy hap, 1 sahte kimlik belgesi, 1 sahte sürücü belgesi ve çivili bomba düzeneği ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan 16'sı tutuklanırken, 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber