İşadamlarına, siber saldırılar ve internet güvenliği anlatıldı

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), Kayseri Emniyet Müdürlüğü ve Melikşah Üniversitesi'nin desteğiyle ?İş Dünyasına Yönelik Siber Saldırılar ve İnternet Güvenliği' konulu konferans düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, GESİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

GESİAD Bilişim Komisyonu Başkanı Orhan Kızılkaya'nın sektörü bekleyen tehlikeler konuşmasından sonra kürsüye çıkan İl Emniyet Müdürü Aydın, işadamlarını bilgilendirdi. Aydın, ?İş dünyasına yönelik siber saldırılar tahmin edilenden çok daha fazla, hemen her hafta bir firma bu durumdan mağdur oluyor. Kimi firmaların muhasebe bilgileri kimi firmaların tüm bilgileri saldırılar sonucu ele geçiriliyor, bu bilgiler şantaj ve fidye için kullanılıyor. Yeni kurulan Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ile yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz ama firma sahiplerinin de gerekli güvenlik önlemlerini alma konusunda hassasiyetli davranmalarını ve konuyu fazlasıyla ciddiye almaları gerekiyor.'' diye konuştu.

Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığı'nda görevli alanında uzman 4. Sınıf Emniyet Müdürü Bilal Şen ise firmaların zayıf güvenlik bilgilerine değinerek, ?Bir nevi suçu işleyenlerin ekmeğine yağ sürecek türden güvenlik duvarlarımız mevcut, firmalarımız ve işadamlarımız gerekli donanımları sağlamalıdırlar.? ifadelerini kullandı.

Yapılan siber saldırıların anında emniyete bildirilmesi gerektiğini ve gereğince emniyetle irtibat halinde olunması gerektiğinin altını çizen Şen, son yıllarda sosyal medya diye adlandırılan sanal âlemin gücünün her geçen gün bir öncekinden daha fazla olduğunu ve hızla büyüdüğünü belirtti. Bu büyümeye oranla suiistimal eden kesimin de geliştiğini ve hızla büyüdüğünü de kaydeden Şen, ?Siber suçlara karşı çok önemli adımlar attık, tehlike çanları sizin içinde çalmaya başlamadan gerekli önlemlerinizi alıp emniyetle ortak çalışılması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Aydın'a katkılarından dolayı plaket takdim eden GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, konferans sonrası yaptığı açıklamada; işlenen siber suçların farkındalık açısından son derece önemli bir konferans olduğunu ve işadamlarıyla önümüzde ki dönemlerde konu üzerinde yoğunlaşıp gerekli bütün önlemlerin alınacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber