?Arakan'da insanlık dramı' fotoğraf sergisi açıldı

Kayseri'de Arakan Müslümanlarına yönelik yapılan insanlık dışı muameleye dikkat çekmek amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAZLUMDER, İHH ve Verenel Derneği tarafından ortaklaşa olarak Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen 'Arakan'da İnsanlık Dramı' adlı sergide, Arakan'da yaşanan zulmü gösteren fotoğraflar ile 28 Şubat sürecinde Türkiye'deki başörtüsü haksızlıklarının anlatıldığı fotoğraflar birlikte sergileniyor.

Açılış öncesi bir açıklama yapan MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın, Hint kıtasının doğusunda bulunan Arakan'dan bir insanlık ayıbının yaşandığına dikkat çekti.

Burada yaşayan binlerce Müslümanın zalim Burma yönetimi tarafından ana vatanlarından zorla koparıldıklarını hatırlatan Calasın, ?Birçok Müslüman da yollarda hayatını kaybederek Bangledeş'e sığınmak zorunda kalıyor.? dedi. Bugüne kadar Türk insanının da bu acıya duyarsız kalmadığını ve yardım kampanyaları başlatıldığını belirten Calasın, ancak mağduriyetin halen devam ettiğini vurguladı. Kurban

Bayramı öncesi vatandaşların dikkatini ve yardımlarını Arakan'a çekmek istediklerini belirten Calasın, ?Arakan'da yaşanan insanlık dramını bir kez daha insanımızın gündemine taşımak için bu sergiyi açtık.? ifadelerini kullandı.

24 Ekim'e kadar açık kalacak sergi alanında kurulan stantlarda Arakan'a yönelik kurban bağışı ve para yardımı da kabul edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber