Bursalı hayırseverlerden TOGEM'e anasınıfı desteği

Hayırsever Öner ailesi tarafından yaptırılan 3 derslikli okul öncesi eğitim birimi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)'nin 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' projesi kapsamında yaptırılan okul öncesi eğitim birimi, öğrencileri ile buluştu. Bursa Yıldırım ilçesi Balabanbey Dörtçelik İlkokulu bahçesine hayırsever Öner ailesi tarafından yaptırılan 3 derslikli Ahmet Kerem Öner okul öncesi eğitim birimi törenle hizmete açıldı.

Yıldırım Ortaokulu folklor ekibinin kaşık oyunu ile başlayan törenler, Balabanbey Dörtçelik İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin çeşitli oyunlar sergilemesi ile devam etti. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği açılış, şenlik havasında geçti. Çok sayıda davetlinin katıldığı törene, hayırsever Öner ailesinden de Anne Şadiye Öner ile birlikte Şenay, Erkan, İsmail ve Şemsa Öner katıldı.

"İNSAN, MELEKELERİNİ 0-6 YAŞ ARASINDA ALIYOR"

Okul öncesi eğitim kurumlarının önemine dikkat çeken Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, ?İnsan melekelerinin büyük bir kısmını 0-6 yaş grubunda alıyor. Bu nedenle TOGEM tarafından uygulanan anasınıfsız okul kalmasın projesi önemli bir projedir. Üsküdar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren TOGEM'i kutluyorum. Eğitime sağladıkları bu katkıdan dolayı Öner ailesine de teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaların örnek teşkil edeceğine inanıyorum.? diye ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da çocuklarına sahip çıkan milletlerin ilerleyip geliştiğine dikkat çekerek, ?Eğer çocuklarımıza sahip çıkar, gerekli ortam ve fiziki mekanları sağlarsak, onlar kısa sürede kendilerini geliştirip gelecek adına büyük yatırımlar yapacaklardır. Çocuklarına sahip çıkan milletlerin geliştiğini tarih bize gösteriyor." dedi.

İçindeki coşkuyu anlatamadığını ifade eden TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ise hedeflerinin, ülke genelinde 500 anasınıfı olduğunu söyledi. Ülkenin dört bir yanında anasınıfı açtıklarını kaydeden Gülbaran, ?Çocuklarımız, eğitim hayatlarına bu anasınıflarında adım atıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Eğitime verdikleri katkıdan dolayı Öner ailesine teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de törendeki konuşmasında, "Biz insanımızı, milletimizin en önemli unsuru olarak kabul ediyor, onun eğitim meselesini ise konularımızın başına alıyoruz. Gerek milli eğitim, gerek kamu kurum ve kuruluşlarımız, özellikle de belediyelerimiz, bütçenin en önemli kısmını eğitime ayırıyor.? diye konuştu.

Hayırsever Öner ailesi adına konuşan Şenay Öner ise toplumda sosyal dayanışmayı güçlendirmek, gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak ve zengin ile fakir arasında bir koridor görevi üslenen TOGEM'e katkı vermekten mutluluk duyduklarını anlattı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, anasınıflarında öğrencilere konuk oldu. Ayrıca, Üsküdar Belediyesi tarafından gönderilen çeşitli hediyeler de çocuklara dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber