Kutsal topraklara giden kasap hacı kafilesi Silopi yolunu trafiğe kapattı

Kutsal topraklara kasap görevi ile giden Türk hacı kafilesi Şırnak'ın Silopi ilçesine giden kara yolunu trafiğe kapattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutsal topraklara dini vazifelerini yerine getirmek 16 Ekim'de yola çıkan bir hac kafilesinin Irak'ta 17 saat bekletildiğinin öğrenilmesi üzerine bu duruma tepki göstermek isteyen hac kafilesi, Şırnak'ın Silopi ilçesinde kara yolunu trafiğe kapattı. Kafilenin yetkililerden konu ile ilgili açıklama yapmasını bekledikleri ve durumu netliğe kavuşturmayı istedikleri öğrenildi.

Cihan Haber Ajansı(Cihan), hac kafilesinden Turan Dağ'a ulaştı. Dağ, "Gitmeme durumu gibi bir söylenti çıktı. Bunun üzerine sinirlenen hacı adayları Şırnak'ın Silopi ilçesine varmadan yolu kesti. Saatlerdir trafik akışı yok. Kilometrelerce kuyruk oluştu. İlgilenen bir yetkili de yok. Hacıların amacı yetkililerin dikkatini çekerek konuyu netliğe kazandırmak. Herkes bir an önce kutsal topraklara varmak istiyor. Konu ile ilgi net bir açıklama yapılana kadar bu protesto devam edecek sanırım." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber