Alanya Belediyesi'nden ücretsiz kurban kesimi

Alanya Belediyesi, her yıl bayramda Eşgilik Düğün Salonu'nda ücretsiz kurban kesimi yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl da kesim yerinde hazırlıklarını başlatan belediye, çocukları kurban kesim yerinden uzak tutmak için ve ailelerin kurban kesimiyle rahatlıkla ilgilenebilmesi için çocuklar için lunapark ve sinema kuracak.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Avukat Hasan Sipahioğlu, belediye olarak, vatandaşın bayramı güzel geçirebilmesi için seferber olacaklarını dile getirdi. İlk gün ücretsiz kesim yapacaklarını belirten Sipahioğlu, çocukları kesim alanlarından uzak tutmak için çeşitli imkanlar sağlayacaklarını ifade etti. Çocuklar için lunapark ve çizgi filmden oluşan sinema salonu kuracaklarını belirten Sipahioğlu, aynı zamanda çocuklara ücretsiz patlamış mısır, pamuk şekeri ve simit dağıtacaklarını söyledi.

Kurban kesim yerinde karmaşa olmaması için sıra alınması amacıyla numaratör koyacaklarını belirten Başkan Sipahioğlu, böylece karmaşanın olmayacağı bir ortamda güzel bir bayram geçirmeyi planladıklarını dile getirdi. Yine kurban kesim yerine gelen vatandaşlara ücretsiz kavurma, ayran ve tatlı ikramı yapacaklarını kaydeden Sipahioğlu, eve götürülen etlerin 1 gün dinlendirildikten sonra evdeki bayanların yorulmaması için aynı yerde kıyma ve parçalama yardımı yapacaklarını söyledi. Bütün bunları tecrübeli kasaplarla yapacaklarını dile getiren Sipahioğlu, böylece daha temiz bir ortamda hizmet edeceklerini kaydetti. Bayram öncesi mezar ziyareti gerçekleştirecek olanlara ücretsiz çiçek dağıtacaklarını belirten Sipahioğlu, isteyenlerin, istedikleri çiçeği mezarlık girişinde alabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber