Çukurova Havaalanı inşaat çalışmaları yakında başlıyor

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette başta Çukurova Havaalanı olmak üzere Tarsus'ta yapılacak projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Milletvekili Uzun, AK Parti iktidarı olarak yapılan ve yapılacak olan önemli yatırımlar ve tesislerle 10 bin yıllık tarihe sahip olan Tarsus'un yakın bir gelecekte Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini vurguladı.

Başta Tarsus olmak üzere tüm Mersin bölgesinin yaşamın her alanında ekonomik yönden gelişip kalkınmasını, bölge halkının refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükselmesinin mücadelesini verdiklerini dile getiren Ahmet Tevfik Uzun, ''Tarsus ve çevresine yapılan ve yapılacak olan devasa yatırımları herkesin bildiği gibi yakından takip ediyoruz. Bölgemizin ekonomik yönden kalkınmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel yaşamda daha çok gelişecektir. Biz halkımıza hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz.'' dedi.

Tarsus'a yapılmakta olan devlet yatırımları arasında yer alan Adliye Sarayı, Maliye Sarayı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, SGK hizmet binasının tamamlanma noktasına geldiğini dile getiren Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus'un Alifakı köyüne yapılacak olan bölgesel 'Kampüs Cezaevi'nin de ihalesinin yapıldığını belirtti. Milletvekili Uzun, şöyle konuştu: ''Kargılı köyümüzde yapılacak olan Çukurova Havaalanı'nda inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanılacaktır. Bunun yanı sıra biran önce temelinin atılmasını arzu ettiğimiz Kazanlı Tarsus Sahil Bandı Kıyı şeridinde özellikle bölgenin taşkın tehlikesinden tamamen kurtulacağı 10 milyon liralık bir yatırım DSİ tarafından hayata geçirilmektedir. Öte yandan Yenice'de yapılmakta olan ve Türkiye'nin en büyük lojistik köylerinden biri olan Yenice Lojistik köyünde çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. 82 Evler Mahallesi'ne yapılacak olan 600 yataklı yeni ve modern Devlet Hastanesi'nin yapımıyla ilgili hazırlıklar tamamlanmak üzeredir. Bizim halka hizmetkârlık yapan bir anlayışla Tarsus'a ve Mersin çevresine hizmetlerimiz devam edecektir."

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tarsus'un gelişmesi ve kalkınması, halkın refah düzeyinin yükselmesi ve yaşam kalitesinin artması için ellerinden gelen tüm gayret ve girişimleri gösterdiklerini söyledi.

Başta eğitim olmak üzere, her alanda ilçenin gelişmesi için çaba gösterdiklerini ve devletin tüm olanaklarını seferber ettiklerini belirten Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, ''Milletvekili olarak sizden çok önemli destek görmekteyiz. Desteğinizle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Tarsus'a çok güzel devlet yatırımları gelmektedir. Size teşekkür ediyoruz. Tarsus'un daha hızlı gelişip, kalkınması için bizler de var gücümüzle çaba gösteriyoruz.'' şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'nin konuğu Sayıştay Hakimi Hasan Hüseyin Çelikgöz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber