Safvet Koleji, yabancı dil öğretiminde Oxford Üniversitesi'yle işbirliğine gitti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde eğitim hizmetini sürdüren Safvet Koleji, öğrencilerin yabancı dil eğitimi ve dil gelişimlerini objektif olarak değerlendirmek için Oxford Üniversitesi ile işbirliği yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin yabancı dil eğitiminin uluslararası standartlarda geçerliliğini belgelendirmek için Oxford Üniversitesi ile işbirliğine giden Safvet Koleji, yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimi alan 5. Sınıflarda 'Oxford Online Placement' testini uygulamaya başladı.

İşbirliği doğrultusunda uygulanan Online Placement Test sınavında öğrencilerin yalnız gramer ve kelime bilgisi ölçülmüyor, aynı zamanda iletişim kurarken öğrencilerin yorum yapabilme kabiliyeti de ölçülüyor.

Safvet Koleji İngilizce Zümre Başkanı Ercan Bayrakcı, sistemin her yaş ve seviyedeki öğrencilerin aynı anda bilgisayarlardan online olarak dil bilgisi, kelime bilgisi ve İngilizce kullanım alanlarında sınav olmasına imkan sağlandığını belirtti.

Ercan Bayrakcı, şunları söyledi: "Bilgisayar Kontrollü Sınav Sistemi, sınav süresince her öğrenci için verdiği cevaba göre bir sonraki sorunun daha kolay veya daha zor olmasını sağlayabiliyor. Bu durumda da öğrencinin bilgisi daha derinlemesine irdeleniyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber