Akşehir'in kurbanları Moğolistan ile kardeşlik bağlarını tazeledi

Akşehir Sanayici ve İşadamları (AKSİAD) Derneği'ne üye bir grup işadamı, Kurban Bayramı'nı Moğolistan'da geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşehirlilerin kurbanlarını bu ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran işadamları, Moğol halkı ile tarihten gelen kardeşlik bağlarını tazeledi.

Konya'nın Akşehir ilçesinden arife 6 kişilik heyetle Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'a giden işadamlarını Moğol-Türk okullarında görev yapan öğretmen ve idareciler karşıladı. Daha sonra Darhan şehrine geçen heyet, önceden belirlenen ailelere, Türk okulunun bahçesinde kesilen kurbanların etlerini dağıttı. İşadamları, okula gelemeyecek kadar hasta olanların evlerine kadar giderek, kurban paketlerini ve Türkiye'den getirdikleri hediyeleri takdim etti.

AKSİAD üyesi iş adamı İbrahim Samancı, Akşehir'e dönüşlerinde Moğolistan'da yaptıkları kurban eti dağıtımları hakkında bilgi verdi. Eksi 50 derece soğuğa rağmen Türkiye'den hicret eden ve Moğol halkına 5 okulla eğitim hizmeti veren öğretmen ve idarecileri canı gönülden tebrik etti.

Akşehirli gönüllülerin gönderdiği kurbanlıkların kesimi ve dağıtımında öğretmenlerin büyük gayret gösterdiklerini belirten Samancı, öğretmenler olmasa üzerlerine düşen vazifeyi yapmak için bu ülkeye gelemeyeceklerine ve fakir halkla buluşamayacaklarına işaret etti. Türk okullarının sayesinde dünyanın her yerindeki fakirlere ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Samancı, organizasyona katılan herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber