Borsada bin puanlık düşüş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi günü önceki kapanışa göre 1.129,90 puanlık düşüşle, 71.422,61 puandan kapattı. İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 1,56 oranında değer kaybederken yükselişte endeksin lokomotifi olan bankacılık endeksinin yüzde 2,41 oranında değer kaybetmesi bu düşüşte etkili oldu.

İMKB 100 endeksi 2. seansta ilk seans kapanışına göre ise 622,16 puan ve yüzde 0,86 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi 2,5 milyar liraya ulaştı.

Endeks üzerinde ağırlığı yüksek banka hisselerinden Garanti Bankası yüzde 3,22 oranında değer kaybederken, İş Bankası (C) ise yüzde 2,94 oranında düşüşle günü tamamladı

İMKB'deki banka hisseleri öncülüğünde gerçekleşen sert düşüşü AA muhabirine değerlendiren Garanti Yatırım Araştırma Yönetmeni Özgür Yurtdaşseven, haziran ayından bu yana yükseliş eğiliminde olan Türk hisse senedi piyasasında düşen faiz, yurt dışı likidite şartları ve not artırım beklentileri önemli derecede destekleyici olduğunu belirtti.

Aynı dönemde yabancı yatırımcıların 2.8 milyar dolarlık pozisyon açmasının ülkeye yönelik güçlü beklentilerin önemli bir işareti olduğuna değinen Yurtdaşseven ''Bu noktada 8 Kasım tarihinde gerçekleşecek Fitch konferansı not artırım beklentilerini ön plana çıkararak endekste zirvenin yenilenmesini sağladı. Gelinen seviyelerde teknik anlamda hisselerin aşırı alım seviyelere ulaşması, piyasada bardağın boş tarafının da fiyatlamasına neden oluyor. Bu açıdan Fitch öncesi vadede yükselişin 73.000le sınırlı kalmasını, Fitch'ten gelecek açıklamalara göre yeni bir yön çizilmesini bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yurtdaşseven daha fazla olasılık verdiği not görünüm değişikliğinin yaşanması durumunda endekste düzeltme eğiliminin 70.000 -68.500 aralığına yönelik devamının beklenebileceğini belirterek not artırımı ya da görünüm değişikliğinden hiçbirinin tercih edilmemesi durumunda ise düzeltmenin sınırlarının daha da artabileceğine dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber