İzmir'de küçük çocuklara süt dağıtım projesinin protokolü imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 0-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik ?Süt Kuzusu? projesini 2013 yılında da sürdürecek protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokole, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şahit olarak imza koydu. Tire ilçesindeki törende konuşan Kılıçdaroğlu, ?Üreticinin emeğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.? dedi.

Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında dağıtılacak sütlerin temini için Tire Süt Kooperatifi ile ön protokol imzaladı. Gökçen beldesinde düzenlenen imza törenine Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, süt üreticileri, İzmir, Tire ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı. Tören alanını dolduran Tireli süt üreticileri, Kocaoğlu'nu ?Üretici Dostu Başkan? pankartlarıyla karşıladı.

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, üreticinin çoğu zaman emeğinin ve alınterinin karşılığını alamadığını belirterek şunları kaydetti: "İzmir'de dar gelirli aileler, 0-5 yaş arasındaki çocuklarına hiçbir ücret ödemeden süt içirecek. Tireli süt üreticisinin emeğinin karşılığını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ödeyecek. Bu projeden İzmir Büyükşehir Belediyesi kârlı, çünkü halkına hizmet veriyor. Üretici kârlı, çünkü emeğinin karşılığı alıyor. Türkiye kârlı, üretilen katma değer Türkiye'de kalıyor. Pekiyi bu projeden kim rahatsız olur? Onu siz biliyorsunuz, ben söylemeyeyim. Onların belediye başkanları fidanı, çiçeği gider yurtdışından alır, bizimkiler yerli üreticiden. Oysa bu ülkenin her şeyi var. Neden dışarıdan alıyoruz? Bereketli topraklarımız, güneşimiz, yağmurumuz var ama biz samanı da yurtdışından getiriyoruz. Eğer bu ülke samana muhtaç hale gelmişse bu ülkeyi bu duruma getiren siyasi iktidarı değiştirmemiz lazım. Siz halkın kendi bayramını kutlamaması için yasak getiren bir iktidarın, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarına hizmet edebileceğini düşünüyor musunuz?"

Başkan Kocaoğlu ise 2008 yılından bugüne Tire Süt Kooperatifi ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde 246 okulda süt dağıttıklarını ve 210 bin öğrencinin bundan yararlandığını belirterek şunları kaydetti: ?Merkezî hükümet bütün okullarda dağıtım yapmaya başlayınca 0-5 yaş grubundaki okula gitmeyen çocukların evlerine dağıtım yapmaya 46 bin evle başladık. Sanırım bu sayı 50-55 bin civarında oturacak. İzmir'de ne kadar dar gelirli aile varsa evlerine gidilip süt dağıtılacak. Süt Kuzusu, herkes için kârlı bir projedir, gerçek bir tarımda kalkınma projesidir. Tarımın kalkınması için, hayvancılığın kalkınması için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kanun çerçevesinde elimden gelen desteği vereceğime söz veriyorum.?

Süt Kuzusu projesinde Tire Süt Kooperatifi ile birlikte kurulan 32 dağıtım ekibi, araçlarla şehrin dört bir yanına gidiyor. Sütler, tespit edilen dar gelirli vatandaşların evlerine görevliler tarafından tutanakla teslim ediliyor. 0-5 yaş arasındaki çocukların her biri için 4 litre süt veriliyor. Muhtarlar aracılığıyla tespit edilen 0-5 yaş grubunda çocuğu bulunan gelir düzeyi düşük ailelere ulaşan projeyle okulların yarıyıl tatiline gireceği 21 Aralık 2012 tarihine kadar toplam 1 milyon 288 bin adet 1 litrelik UHT süt dağıtılması planlanıyor. Proje kapsamında Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menderes, Narlıdere, Torbalı ve Urla ilçelerindeki toplam 166 mahallede çocuklara, iki haftada bir süt dağıtılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber