Öğretmenlerin yürüyüşü 24 Kasım'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 24 Kasım'ın içinde bulunduğu hafta, ''örgütlü toplum, demokratik Türkiye ve insanca yaşam'' talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya ''Büyük Eğitimci Yürüyüşü'' düzenleyeceklerini bildirdi.

Dinçer ve beraberindeki sendika yöneticileri, 5 Ekim ''Dünya Öğretmenler Günü'' dolayısıyla hazırladıkları "Türkiye'de Öğretmenlerin ve Diğer Eğitim Çalışanlarının Durumu'' adlı raporu,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere Başbakanlık yetkililerine ilettiler.

Dinçer, daha sonra Başbakanlık Merkez Bina önünde yaptığı açıklamada, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nün, tüm dünyada kutlandığını söyledi.

Gün dolayısıyla Başbakanlığa ilettikleri rapora ilişkin bilgiler veren Dinçer, raporda, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde eğitimcilerin çalışma koşulları ile ücretlerinin karşılaştırıldığını bildirdi.

Hükümetin, memur maaşlarına gelecek yıl yapmayı planladığı zammın,eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarını giderecek düzeyde olmadığını ifade eden Dinçer, ekonomik sorunlarının çözümlenmesini istedi.

''Öğretmenlikte kariyer basamaklarında yükselmeyi'' öngören düzenlemenin iptal edilmesini talep ettiklerini belirten Dinçer, öğretmenleri de Öğretmenlik Kariyer Sınavı'na girmemeye çağırdı.

BÜYÜK EĞİTİMCİ YÜRÜYÜŞÜ

Dinçer, 24 Kasım'ın içinde bulunduğu hafta, ''örgütlü toplum, demokratik Türkiye ve insanca yaşam'' talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya ''Büyük Eğitimci Yürüyüşü'' düzenleyeceklerini bildirdi.

Ayrıca, ''hizmet üretmeme'' eylemi de dahil olmak üzere, bir dizi eylem planladıklarını kaydeden Dinçer, "gelecek günlerde, mücadelelerinin çok sıcak olacağını" söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber