İl merkezindeki ev ve dükkânlarda 'Kentsel Dönüşüm' yıkımı başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamu binalarında başlatılan kentsel dönüşüm, il merkezlerindeki ev ve dükkânlarda da başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentsel dönüşüm kapsamında Kahramanmaraş Belediyesi tarafından başlatılan yıkımlarda, çok sayıda ev ve iş yerinin yanı sıra caminin de bulunduğu eski Belediye Pasajı, 20 milyon 722 bin 559 TL bedelle kamulaştırılarak yıkımına başlandı.

Kıbrıs Meydanı üzerinde bulunan ve kamulaştırması yapılan 50 iş yeri ile 72 konut ve ambar yıkımı gerçekleştirilecek. İçinde bir caminin de yer aldığı çarşının yıkım töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yerel yönetimlerde hizmet etmenin zor olduğunu belirterek, görevlerinin, halka hizmet olduğunu ifade etti. Poyraz, ?Fincancı katırlarını ürkütmeden hizmet yapılmaz. 10 yıl içerisinde geriye dönüp baktığımızda, güzel hizmetlere imza attık. Bakanlar kurulumuzun, afet riski taşıyan yerlerle ilgili dönüşüm kapsamında yapmış olduğu genelge nedeniyle bu bölgeyi tamamen kamulaştırdık. Bugün de yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu pasajın altından kanallar geçmekteydi. Buranın bedelleri ödenerek kamulaştırıldı. İyi ki de kamulaştırdık. Yaşanacak ciddi bir sel felaketinde çok ciddi can kayıpları yaşanabilirdi.? diye konuştu.

Dün hayal edilemeyen projelerin bugün birer birer gerçekleştirildiğini söyleyen Poyraz, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu alanda yapılan çalışma, sadece bir meydan çalışması değil. Hemen sol tarafımızda 5 çarşı daha bulunuyor. Ve çarşının yanında da 300 yıllık tarihe sahip bir cumhuriyet hanımız var. Biz istiyoruz ki haziran itibariyle bütün çarşılarımızı bu meydanla birlikte bitirelim. Amacımız, büyükşehre hazırlanan Kahramanmaraş'ın, kasaba görüntüsünden kurtulması. Bu çalışmayı yaparken de bir kısım vatandaşlarımız rahatsızlık duyabilir. Biz yaptığımız hiçbir çalışmada insanlara zulüm etmedik. Yerli ve yabancı turistler Nevşehir'den çıkıp Kahramanmaraş'a geliyor. 2 kilo biber ve dondurma alarak gidiyorlar. Kentimizin çevresini güzelleştirerek turistlerin kentimizde daha fazla zaman geçirmelerini sağlayacağız. Kısacası, bizi biz yapan, fakat yeteri kadar tanıtımı yapılamayan zenginliklerimizi ortaya çıkaracağız."

Törene; Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber