Geleceğin aşçıları hünerlerini sergiledi

Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürüttüğü aşçılık kursu sonunda kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'nde düzenlenen programda kursiyerler yaptığı yemeklerle göz doldurdu. Yaptığı yemekleri sergileyen kursiyerler, usta aşçılara adeta taş çıkardı. Kursiyerler lezzetin yanı sıra yemeklerin görselliğini konusunda da ustalıklarını gösterdi.

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından devam eden meslek edindirme kursları ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, ?Kursumuzda 60 öğrencimiz var. 2 öğretmenimiz görev alıyor. Kurslarımız salı ve perşembe günü bir öğretmenimiz, Çarşamba ve cuma bir öğretmenimiz geliyor. Bu öğrencilerimizin içinde şu anda 4 tanede Amerikalı öğrenci var. Bunlar üniversiteye eğitim amaçlı gelen öğretim üyeleri. Türk yemeklerini öğrenmek için böyle bir kursun açıldığını duyunca onlarda buraya geliyor. Bu bir yerde ülkemizin dışarıda da tanıtımı demek. Biz onların buraya gelip bunları öğrenmesinden dolayı çok mutluyuz." dedi.

İsteyen herkes katılabileceği ve belli bir kriter olmadığını ifade eden Başkan Yardımcısı Emine Davarcoğlu şu ifadelere yer verdi; ?Şu anda hafta içi gruplarımız dolu olmakla birlikte arzu edilirse cumartesi pazar da bu kursları açabiliriz. Arzu edenler Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne müracaat ederek kayıtlarını yaptırarak belli bir sayıya geldiği zamanda biz bu kursları tekrardan açabiliriz. Sertifikalarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalardır. Burada ben bir kez daha Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 60 hanım 60 çeşit yemek yaptı. İsterdim ki bütün Bolu gelseydi bu yemekleri tatsaydı. Gerçekten çok güzel. Hocalarımıza bu eğitimi verdikleri için, hanımlara da bu güzel yemekleri hazırladıkları için hem teşekkür ediyorum. Hocalarımız yöresel yemekleri de ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. İçlerinde hem Bolulu hanımlar var hem de Bolu'nun dışından gelip Bolu'ya yerleşmiş olan bayan arkadaşlarımız var. Sanıyorum onlarda kendi yöresel yemeklerini Bolulu hanımlara öğretiyorlar. Bolulu hanımlar onlara kendi yemeklerini öğretiyorlar. Güzel bir çalışmaydı. Ben bunun devam etmesini arzuluyorum. Tabi devam etmesi halkın ilgisiyle mümkündür sizler gelmezseniz biz ne kadarda bu kursları açsak bir anlamı olmaz. Her şey katılımla güzel. Katılanlarla güzel. Ben bir kez daha teşekkür ediyor herkesi bu kurslara bekliyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber