Rizeli pastane işletmecisinden Başbakan Erdoğan'a açık mektup

kaleme aldığı mektubunu kamuoyu ile baylaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de pastane işletmeciliği yapan Dergah Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Bostan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a takdim etmek üzere

kaleme aldığı mektubunu kamuoyu ile baylaştı.

Mektubunda 1985 yılından günümüze 'Dergah Pastaneleri' adı altında, pastane sektöründe faaliyet gösteren bir firma olduklarını, 1 fabrika ve 6 şubesiyle 150 kişiye doğrudan istihdam sağlayarak, bölge insanına hizmet etme gayreti içinde olduklarını belirten Bostan "Firmamız bir aile şirketi olup dört ortaklı limited şirkettir. 1. kuşak tarafından idare edilen firmamızın, bir sonraki kuşaklara taşınması için kurumsallaşma adına ERP çalışmalarının proje kısmı tamamlanmış olup uygulama çalışmalarımız devam etmektedir. İlimiz yatırım teşvik kapsamında 4. Bölgede bulunmasına rağmen Rize ili Derepazarı ilçesi Sandıktaş Köyü 2 pafta 102 no'lu parselde bulunan fabrika ve arsasına ek olarak; yapmak istediğimiz 4 milyon TL tutarındaki yatırımımız Kıyı Kenar Çizgisi kanunu sebebiyle gerçekleştirilememekte; mevcut kapasite verimlilik oranını yüzde 100 oranında kullanan firmamız, yeni kapasite artırımı yapılamadığı için ülke çapında şube açılışını ve markalaşma yolundaki adımlarını tamamlayamamaktadır. 150 personelimize ek olarak 120 kişiye daha doğrudan istihdam sağlayacağımız ek fabrika, konaklama ve dinlenmeye yönelik tesisi, inşaat ve yapı kullanma ruhsatları alınamaması sebebiyle yapılamamaktadır" ifadelerini kullandı.

Kıyı Kenar Çizgisi Kanunu nedeniyle yaşanan sorunları anlatan Bostan, mektubunu şu şekilde sürdürdü:

"Sayın Başbakanımız Karadeniz Sahil Yolu'nun geçtiği bölgemizde, kıyı kenar çizgisi ile alakalı konular, bölgemiz kamu yönetimlerince ve yerel basında da sıklıkla dile getirilmekte, problemler bölgemiz siyasetçileri ile de paylaşılmaktadır. Çözüm noktasında ki müjdeli haberler tüm kamuoyu tarafından beklenmektedir. Sayın Başbakanımız Ak Parti Hükümeti'nin istihdama yönelik ciddi adımlar atmaya devam etmesi, yatırımcıya yönelik bu zamana kadar aşılamayan bürokratik engellerin ortadan kaldırılması, gelişmekte olan ülkeler seviyesinde olan ülkemiz, tüm dünyayı etkilemeye devam eden ekonomik krize rağmen hükümetimizin ekonomi alanında aldığı isabetli tedbirler, diğer yandan da yeni istihdam alanları oluşturması takdire şayandır. Yatırımcının önündeki engelleri hızla kaldıran Ak Parti iktidarı, ülkemizin sosyo-ekonomik bölgelerine göre çıkarmış olduğu yeni teşvik yasası ile müteşebbisin, çalışanın ve çalışmak isteyenin yanında olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Selam ve dua ile.

Allahü Teala'ya emanet olunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber