Şehit annesi: Bize çok emeğin geçti, hakkını helal et yavrum

Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur, memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tabuta sarılan anne Hanife Karasungur, 'Bize çok emeğin geçti, hakkını helal' diyerek oğluna son kez seslendi. Şehidin cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

10 Kasım 2012 tarihinde bütün Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasında 17 asker şehit olmuştu. Siir'in Pervari ilçesi Hasantepe mevkisinde icra edilecek operasyona katılmak üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzm. Çvş. Onur Karasungur ve Jandarma Uzm. Çvş. İbrahim Çelik için memleketleri Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Onur Karasungur'un hastaneden alınan naaşı Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı kasabasındaki babaocağına getirildi. Burada şehidin yakınlarından helallik istendi. Anne Hanife ve baba Bilgi Karasungur ile şehidin diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Türk bayrağına sarılı tabut kasaba meydanına getirildi. Burada da oğlunun tabutuna sarılan anne Hanife Karasungur, ?Oğlum bize çok emeğin geçti. Hakkını helal et.? dedi.

Öğle namazı sonrası Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından şehidin cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit Karasungur, tekbir ve dualar eşliğinde getirildiği kasaba mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehit yakınları ve Bakan Yıldız'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Ali Demiral, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı. 5'i erkek 2'si kız toplam 7 kardeşin en küçüğü olan şehit Onur Karasungur, 1,5 yıl önce göreve başlamıştı. Karasungur, bekardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber