Emniyet Müdürü Yılmaz: Araç sahiplerini kış bakımı konusunda uyardı

Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, kışın yaklaşması, havaların soğuması nedeniyle sürücüleri araç bakımı konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sürücülerden araçlarının kış bakımını mutlaka yaptırmalarını isteyen Yılmaz, ?Sürücülerimiz araçlarının antifrizini ve aküsünü kontrol etmelidir. Zincir, çekme halatı bulundurarak bu tür eksiklikler sürücülerimiz tarafından acilen tamamlanmalı. Tüm sürücülerimiz araçlarını kullanırken mutlaka kış şartlarını düşünerek yavaş, güvenli ve dikkatli olarak hareket etmelidir." dedi.

Kış mevsiminin kendini göstermeye başladığını, araçların bakımlarının yapılmasının can güvenliği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Yılmaz,"Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla kış mevsimi kendini hissettirmeye başladı. Sürücülerimiz yağışla birlikte kayganlaşan yolda daha dikkatli araç kullanmalıdır. Kışın olan kazaların temelinde buzlanma, yolun durumuna göre önlem almamak ve trafik kurallarına uyulmaması sebep olmaktadır. Araç sahiplerimiz kar yağışını beklemeden kış lastiğini taktırmalıdır. Çünkü yazlık lastiğinin özeliği yaz mevsimine göre tasarlanmıştır. Bu bakımdan kışın kullanılması çok ciddi kazalara sebep olabilir. Bunun yanı sıra çekici ve zincir bulundurulmalı, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer, klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir. Sürücülerimizden tek isteğimiz yağışlı ve karlı havalarda aşırı süratten kaçınmaları ve trafik kurallarına göre hareket etmeleridir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber