Gastronomi eğitimi OMÜ'de konuşuldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Samsun Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen, 'Gastronomi Eğitimi ve MSA' konulu seminer, İlkadım Kampusu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seminere,OMÜ Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Orhan Kurt, Profesyonel Aşçılar Derneği, Turizmciler Derneği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yetkililer, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Tahsin Özbek, aşçılık eğitimi ve MYO uygulamaları konularında davetlileri bilgilendirdi. Gastronomi'nin kelime anlamından söz eden Özbek, ?Gastronomi yemek ve sofra kültürü ile ilgili her şey demek. Samsun MYO olarak Gastronomi Bölümü'nü açmış bulunuyoruz. Uygulamalarımızı da kendi uygulama otelimiz olan Tepe Otel'de gerçekleştiriyoruz. Seminerin siz öğrencilerimiz adına faydalı olacağını düşünüyorum.? dedi. Seminerin ilk konuşmacısı olan Mutfak Sanatları Akademisi Kurucu Başkanı Mehmet Aksel, Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)' nin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aksel, akademinin kuruluş aşamalarını ve geldiği son noktayı kısa bir film gösterimi ile öğrencilere sundu.

Seminer sırasıyla, MSA Eğitmen şefi Soner Göksu'nun, ?Aşçılık Eğitimi ve Çalışmaları? ve MSA Eğitim Koordinatörü Esra Hazer'in, ? MSA Eğitimi ve Programları? konulu sunumlarıyla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber