Vatandaşın ayağına giden kaymakam, sorunları yerinde tespit ediyor

Bitlis Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçedeki hastaları evinde ziyaret ederek, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların sıkıntılarını evlerinde dinliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aileleri evinde ziyaret eden Kaymakam Erkan, bir yandan hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunurken, bir yandan maddi durumu iyi olmayan vatandaşların sıkıntılarını not aldı. Erkan, "Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz. Bu ziyaretlerimiz devam edecektir.? dedi.

Tatvan'ın Tuğ, Sahil ve Esentepe mahallelerinde ihtiyaç sahibi 25 aileyi evinde ziyaret eden Kaymakam Erkan'ın, ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, aynı zamanda istek ve şikayetlerini ilettiler.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, yapılan ziyaretlerdeki amacın, hem maddi durumu iyi olmayan vatandaşları hem hastaları evlerinde ziyaret ederek, sıkıntılarını yerinde görüp çözüm üretmek olduğunu belirtti. Erkan, ?Daha evvel ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ettiğimiz gibi, kış ayının başlangıcında da hiç olmazsa bazı aileleri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını yerinde tespit edelim istedik.? dedi.

Ev ziyaretlerinin devam edeceğini kaydeden Erkan, şöyle konuştu: ?Vakıf müdürümüzle birlikte daha evvel belirlenen ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ediyorduk. Bugün yine bu kapsamda ev ziyaretlerinde bulunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine gıda yardımları bırakıyoruz. Elimizden geldiğince onların ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. Bu ziyaretlerdeki asıl maksadımız, ihtiyaç sahibi ailelerimizin sıkıntılarını bizzat evlerinde dinleyip, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürümüz Beşir Avis Bey`in almış olduğu notlar doğrultusunda vakfımızdan gereken yardımlarla destekliyoruz. Son olarak ilçe mahallelerde bazı ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret etmiştik. Bugün de 25 aileyi ziyaret ettik. Yapılan 25 ev ziyaretinde, ailelerimizin sıkıntılarını ve acil olarak gerekli olan ihtiyaçlarını not aldık. Bir kaç ailenin kendileri ve çocuklarının eğitim ve öğretiminde sıkıntıları olduğunu gözlemledik. Bu konuda da gereken desteğin verileceğini ifade ettik. Bir kaç ailenin de sosyal ve maddi imkansızlıklar içinde olduklarını, acilen yapılması gereken ihtiyaçları bulunduğunu tespit ettik. Vakıf müdürümüzce notlar alındı. Gereken yardımlar yapılacaktır. Ailelerimiz bilsinler ki devlet olarak, kaymakamlık olarak onların daima yanındayız. Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz. Bu ziyaretlerimiz devam edecektir.?

Ev ziyaretlerinde Kaymakam Erkan'a, Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis ve Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Komiser Seydihan Güz eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber