Bankamatik sanatçıları emeklilik kuyruğunda

Haber Giriş : 11 Ekim 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür Bakanı Atilla Koç'un "bankamatik" diyerek kadrolarının bulunduğu illere gitmeye zorladığı ünlü sanatçılar taşınmak yerine emekli olmayı tercih etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un "bankamatik" sanatçıları diye suçladığı ve kadrolarının bulunduğu illere gitmeye zorladığı ünlü sanatçılar emekli olmak için harekete geçti. Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez emekliye ayrılırken, Türk Sanat Müziği sanatçıları Muazzez Abacı ile Samime Sanay da dilekçelerini verdi. Bu arada Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, görev yerlerine gitmeyen ve bunun için hiçbir mazeret bildirmeyen Nalan Altınörs, Safiye Soyman, Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe hakkında inceleme başlattı.

SAĞLIK RAPORLARI İNCELENİYOR
Bakan Koç'un talimatını aynen uyan ve yıllar sonra kadrolarının bulunduğuillere giden sanatçılardan Zekai Tunca İzmir, Bedri Ayseli ile Atakan Çelik Şanlıurfa, Selahattin Alpay ve Recep Kaymak da Sivas'ta işbaşı yaptı. 170 sanatçıyı ilgilendiren talimata uymamak için, sağlık raporları da devreye girdi. Sanatçıların bir bölümü, "Sesim rahatsız" diyerek rapor aldı. Ancak, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, sağlık raporlarını, incelenmek üzere hakem hastanelerine gönderdi. Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Toker, bakanlığın sanatçıları cezalandırma gibi bir yaklaşım içinde olmadığını söyledi. Toker, "Bölgeye öğretmen, asker, polis gidiyorsa sanatçı da gider" dedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber