Şişli Belediyesi'nde sendikal gerginlik

Haber Giriş : 11 Ekim 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Belediyesi'nde toplusözleşme görüşmeleri Genel-İş ile Belediye-İş'i birbirine düşürdü. Belediye İş temsilcisi saldırıya uğradı

Şişli Belediyesi'nde çalışan yaklaşık bin 1500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, DİSK'e bağlı Genel-İş ve Türk-İş'e bağlı Belediye İş sendikaları arasında gerginliğe neden oldu. Genel- İş sendika temsilcisi Yusuf Türkmen'in dün sabah saldırıya uğraması üzerine açıklama yapan Belediye-İş, DİSK ve Şişli Belediyesi'ni baskı uygulamakla suçladı.

Şişli Belediyesi'nde çalışan 506 kadrolu ve belediyeye hizmet veren Kent-Yol A.Ş'de bağlı 1017 işçinin toplusözleşmesi, daha önce Belediye-İş Sendikası tarafından yapılırken, bu dönem Genel-İş Sendikası tarafından yapılacak.

Son iki ayda çalışanların çoğunu üye yapan Genel-İş, toplu sözleşme hakkını kazandı. Belediye-İş Sendika temsilcisi Yusuf Türkmen dün yüzleri maskeli dört kişi tarafından dövüldü. Vücudunda kırıklar oluşan Türkmen Okmeydanı SSK Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırıdan sonra açıklama yapan Belediye-İş İstanbul sorumlusu Hıdır Gülçiçek, "Şişli Belediye Başkanı ve başkan yardımcıları çalışanların CHP'li sendikaya geçmesi için baskı yapıyor. Ya sendika değiştirin, ya da sürgün yersiniz deniyor. Baskılarla çalışanları Genel İş'e geçirdiler ama örgütlenme süreci tamamlanıp baskı ortadan kalkınca çalışanlar eski sendikasına dönmeye başladı. Geçen hafta üyelerimizden Veysel Ballıkaya'ya saldırı olmuştu, şimdi Yusuf Türkmen'e saldırıldı" dedi.
İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Erol Ekici'yse, "1400 çalışanın 1127'si bize üye olmuş, bunu hazmedemiyorlar. Hiç kimsenin tehdit edilmesi söz konusu değil' dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber