Bodrum dünyanın yedinci harikasını geri istiyor

British Museum'da sergilenen ve dünyanın yedi harikasından biri olan Mausolleum (Mozole)'un Türkiye'ye iade edilmesi için 2013 Ocak ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nde 30 avukatla dava açmaya hazırlanan Av. Remzi Kazmaz'ın çalışmaları sürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı zamanda film yapımcısı ve yazar olan Kazmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan sonra söz konusu tarihî eserin ait olduğu, Muğla'nın Bodrum ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u da ziyaret ederek destek istedi.

Bodrum Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Mausolleum'un Osmanlı döneminde İngiltere'ye götürüldüğünü anlatan Av. Kazmaz, geri getirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Toplantıya katılan Başkan Kocadon'dan destek isteyen Kazmaz, ''Sivil toplum örgütleri olarak bir çalışma başlattık. Bakanlık, bu konuyla ilgili bize söz verdi. Bodrum Belediye Başkanı olarak sizden de gerekli desteği istiyoruz.'' dedi.

Kocadon da mozolenin geri alınması için başlatılan kampanyada ilk imzayı atanlardan birisinin kendisi olduğunu söyledi. Dünyanın yedi harikasından birisinin Bodrum'un olmasından dolayı şanslı olduklarını belirten Mehmet Kocadon, ''Biz mozoleyi yeterince ne tanıtabildik ne de bundan faydalanabiliyoruz, çünkü anıt mezar olarak düşünüyoruz ama öyle değildir. Mozole, bu topraklarda yaşayan aşkın, gücün ve sadakatin bir simgesidir.'' diye konuştu. Başkanı Kocadon, Remzi Kazmaz'a yurtiçi ve yurtdışında destek sözü verdi.

Toplantının sonunda Av. Kazmaz, Kral Mausolos'un eşi Artemisia'ya duyduğu aşkı ölümsüzleştirmek amacıyla yapılan mozole hakkında yazdığı "Aşkın Mabedi" isimli romanını Başkan Kocadon'a hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber