Öğrenciyi, internet ve sms ile takip

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin'deki Karadeniz Bakır İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin not durumları, sınav sonuçları ve benzeri bir çok bilgi cep telefonu mesajı (SMS) ile velilere geliyor. Öğrenci velisi bu bilgilere ayrıca okulun internetteki adresinden de ulaşabiliyor.

Karadeniz Bakır İşletmeleri İlköğretim Okulu Müdürü Erol Ağırbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Velileri bilgilendirmek amacıyla Alo Okul hattı projesi uygulanacak. Sistem, Artvin erkezde ilk ve tek. Bu program ile okulun yapmış olduğu deneme sınavları, konu testleri anında okul tarafından değerlendirilmekte, sınav sonucu ayrıntılı karne ile veli ve öğrenciye duyurulmaktadır. Sınav sonucunda öğretmenlerimiz öğrencinin karnesine bakarak, eksik olduğu konulara ağırlık vermekte ve iyi olduğu konuları pekiştirmeye yönelik çalışmalar yapmaktadır. Yine bu sistem ile veli kendisine verilen kullanıcı adı ve şifre ile internetten öğrencisinin sınav sonuçlarını ve bu sınavların çıktılarını alabilmektedir. Yine okulumuz yapılan deneme sınavlarının sonuçlarını, öğrencinin devam-devamsızlık durumlarını, öğretmenlerin velilere duyuracağı her türlü bilgi veya düşünceyi velilerin cep telefonlarına SMS olarak göndermekteyiz" dedi.

Müdür Ağırbaş, bilişim ve teknoloji konusuna ağırlık verdiklerini belirterek, "Teknoloji hizmete dönüşünce değerlidir. Bu düşünceden hareketle öğrenci bilgilerini internet ortamına taşımış durumdayız. Yine okulumuz Artvin merkezde web sayfası olan ilk okullardan biridir. www.karadenizbakir.com adresinden velilerimiz okulumuz ile ilgili her türlü bilgi, haber, aktivite ve duyuruları web sayfamızdan takip edebilmekte, okul ile ilgili görüş, düşünce ve eleştirilerini okul yetkililerine iletebilmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber