Babacan, Başbakan'a vekaleten 81 ilin öğretmenleriyle bir araya geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vekaleten 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ili temsilen Ankara'ya gelen ve sosyal sorumluluk, edebiyat, bilim, spor alanlarında başarılı projeleri imza atan öğretmenlerle bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Başbakanlık Yeni Hizmet Binası'nda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in başkanlığındaki 81 ilin öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğretmenlerin arasında 2012 Londra Olimpiyat Oyunları bin 500 metre yarışında altın madalya kazanan ve Kütahya Saka İlköğretim Okulu Beden Öğretmenliği yapan Aslı Çakır Alptekin de aralarında yer aldı.

Hükümet olarak en çok önem verdikleri alanın eğitim olduğunu belirten Babacan, "Ben genellikle ekonomik ilişkiler sorumlu birisi olduğum için sadece bütçe açısından baksak dahi şu anda bütçede en fazla payı eğitime ayırıyoruz" şeklinde konuştu.

2002 yılında eğitim dışında başka kalemlerin ön planda olduğunu hatırlatan Babacan, şöyle konuştu:

"2003'teki bütçemiz eğitimi en yüksek harcama alanı haline getirdiğimiz bütçedir. 11. yıl bütçemiz Meclis'te görüşülüyor. Komisyon görüşmeleri tamamlandı. Genel kurul görüşmeleri başlayacak. Yine durum aynı. Eğitimin hem gayri safi yurt içi hasılaya oran olarak hem bütçeden aldığı pay olarak sürekli kaynaklarını artırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'nin geleceği tamamen bugünkü uyguladığımız eğitim politikalarıyla alakalı. Eğer bugün biz geleceğin nesillerini, 2023 ve 2071'in Türkiye'sini hazırlamak istiyorsak gerçekten bir bakıma ülkenin geleceği öğretmenlere emanet edilmiş durumda."

"Türkiye şu anda dünyanın 16. büyük ekonomisi, 10. büyük ekonomi olmak istiyoruz" diye Babacan, "Fakat bu noktadan o hedefe ulaşabilmek ancak çok daha iyi yetişmiş bir gençlikle mümkün olabilecek. Bugünkü çalışma yaşındaki nüfusumuzun okulda geçirdiği döneme baktığımız zaman maalesef gelişmiş ülkelerin ortalamalarının oldukça altında bir tablo görüyoruz. Aslında Sayın Bakanımız Ömer Bey'le eğitim konularını çok çalıştık. Özellikle işgücü piyasası ve ekonominin geleceği açısından da beraber yoğun mesai harcadık. Nereden bakarsak bakalım eğitim sisteminin en önemli faktörü, herhangi bir eğitim politikasının en önde gelen konusu öğretmen. Bu sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde öyle. Öğretmenlerimiz ne kadar iyi bir performans ortaya koyarsa bu Türkiye'nin de çok daha müreffeh bir geleceğe ulaşması anlamına gelecek" ifadelerini kullandı.

Ödemeler dengesi üzerine yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Babacan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin bir cari açığı var. Cari açığı azaltmak için de yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Cari açığı azaltmamız hatta cari fazla veren bir ülke haline gelebilmemiz ekonomi alanında ne yaparsak yapalım sadece ekonomik reformlarla mümkün olmayacak. Bunu ancak eğitimde çok daha ileri uygulamalarla, ileri bir sistemle, ileri bir müfredatla yakalayabileceğiz. Türkiye ancak fert fert daha yüksek katma değer ürettikten sonra arzu ettiğimiz refah noktasına ulaşabileceğiz. Bu da ancak daha iyi yetişmiş, daha iyi becerilerle donanmış bir gençlikle mümkün olacak. Bu sebeple öğretmenlerimize güveniyoruz."

BAKAN DİNÇER: "ALİ BEY, EĞİTİME HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ VE GÜÇLÜ DESTEKLER VERDİ"

Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a eğitime verdiği destekleri için teşekkür etti.

1 buçuk yıldır Milli Eğitim Bakanı olduğunu hatırlatan Dinçer, "Ali Bey, bize her zaman çok önemli ve güçlü destekler verdi. Özellikle eğitim konusunda bizim için adeta ikinci Milli Eğitim Bakanı olarak düşünebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl bütçe kaynaklarından bize bütçe de görünmediği halde bütçeden bir kaynak vermesi sebebiyle biz yarım kalan 160 okulumuzu tamamladık ve eğitim yapabildik. Bu yıl yine öğrendik, bize bütçede kaynak olarak gösterilmiş ama henüz harcanmamış miktarlardan önemli oranda bir destek daha sağlayacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a çiçek takdim etti. Daha sonra Babacan, öğretmenlerle tek tek tokalaştı. Programın sonunda ise hatıra fotoğrafı çektirildi.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU MİLLİ ATLET ASLI ÇAKIR ALPTEKİN: "EN BÜYÜK HEDEFLERİMDEN BİRİ DE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLMAKTI"

Kabul öncesi gazetecilere açıklama yapan Olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, "Öğretmen olduğum için çok mutluyum. En büyük hedeflerimden biri de beden eğitim öğretmeni olmaktı" dedi. Beden eğitimi öğretmeni olarak Ankara'da bulunmanın gurur verici olduğunu belirten Alptekin, "Kütahya'daki öğretmenlerin de selamlarını iyi dileklerini getirdik. Bir olimpiyat şampiyonu olarak burada olmak ve öğrencilerimi başarıya teşvik etmek, onları da spora yönlendirmek, her anlamda onların yanında olmak benim için mutluluk verici" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLİK VİCDAN VE GÖNÜL MESLEĞİ"

Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Gülsüm Özerol, Ankara'da olmaktan çok mutlu ve gurur duyduğunu belirtti. "Yenilikçi İngilizce" adlı projeyle Microsoft tarafından Ürdün'de düzenlenen Ortadoğu ve Afrika Yenilikçi Öğretmenler Forumu'nda 25 ülkeden 104 öğretmeni geride bırakarak birinci olduklarını söyleyen Özerol, "Öğretmenlik bir vicdan ve gönül mesleği. Tema 'eğitimde fark yaratanlar' ancak benim için öğrencilerimizin gönlünde, hatırlanabilir olmak ve onların hayatında olumlu bir etki yaratmak en önemli başarı" dedi.

EĞİTİMDE FARK YAPAN ÖĞRETMENLERDEN BAZILARI

81 ilin öğretmenleri "Eğitimde fark yaratan öğretmenler" temasıyla Ankara'ya geldi. Yalova Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Kenan Bektaş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce yılın spor adamı ödülüne layık görüldü. Bektaş'ın 2009 Veteranlar Serbest Güreş Türkiye birinciliği ve 2011-2012 yıllarında dünya beşinciliği bulunuyor.

Elazığ Bilim Sanat Merkezi Sınıf Öğretmenliği yapan Esra Gülmez de babasının izin vermemesi nedeniyle eğitim hayatına 15 yıl ara verdi. Gülmez, evlenip anne olmasının ardından ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi.

Tokat Zile Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Öğretmeni Ali Rıza Doğan ise, 'Robot Kulübü' kurarak öğrencilerine ders dışı zamanlarda robot yapmayı öğretiyor. Doğan'ın ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunuyor.

Sinop Yaşar Topçu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Görsel Sanatlar Öğretmenliği yapan Aşkın Ayrancıoğlu'nun da iki kitabı bulunuyor; aynı zamanda katıldığı karikatür yarışmalarında 70'in üzerinde ödülü var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber