Gürkan: Adana, suç oranları bakımından Türkiye ortalamasının üstünde değil

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana'da damdan dama atlama olaylarının çok olduğunu vurguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürkan, Ankara Kumrular bombacısı olarak bilinen kişinin de Adana'da damdan dama atlarken yakalandığını açıkladı. Gürkan, Adana'nın suç oranları bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olmadığını söyledi.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD)'nin Seyhan Oteli'nde düzenlediği etkinlikte konuşan Gürkan, "Adana, aydınlanan suçlar oranında ülke ortalamasının üzerinde. Kentte cana karşı işlenen faili meçhul olay yok. Uyuşturucu, kapkaç ve hırsızlık suçlarına karşı başarılı çalışmalar yürütüyoruz.? dedi.

Merkezi bölgelerde son 15 günde bir kapkaç olayının yaşandığını ve o şahsın da güven timleri tarafından 5 dakikada yakalandığını anlatan Gürkan, trafik konusunda da tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti. 2-3 ay sonra Kent Trafik Platformu'nu oluşturmayı hedeflediklerine işaret eden Gürkan, daha güvenli bir yatırım şehri olmada kentsel dönüşümün hızlanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Gürkan, şöyle devam etti: ?Bu konuya iş adamlarının da katkı koyması gerekiyor. Biz her koşulda güvenliği sağlamakla yükümlüyüz. Ancak destekleriniz kent ve bizler adına artı bir değer olacaktır. Güvenlik olmadan toplumsal hayatı sürdürebilmek, yatırım yapmak, özgürlükleri yaşamak mümkün değildir. Özgürlükler önemliyse bu özgürlükler güvenli kentler sayesinde yaşanacaktır.?

Adana'yı güvenli bir yatırım kenti yapmaya kararlı olduklarının altını çizen Gürkan, bu konuda ellerinden geleni değil, sınırları zorlayarak ellerinden gelmeyeni de yapacaklarını dile getirdi. Polis olarak hayatın her alanında olacaklarına dikkat çeken Gürkan, ?Bir damdan girip iki yüzüncü dama ulaşılabilen bir bölgede yaşıyoruz. İkinci bir araç geçişinin mümkün olmadığı çok sayıda sokak var. Bu bölgelerde belli zamanları bahane göstererek polise karşı çeşitli saldırı yöntemleri uygulanıyor. Sadece bir gecede polise karşı 112 molotofkokteyli ve 11-12 adet çeşitli tipte bomba atıldı.? şeklinde konuştu.

Adana'da kandırılan, ne yaptığını bilmeyen birçok çocuk varlığı üzerinde duran Gürkan, şunları söyledi: ?Bu bölgelerde güvenliğin sağlanması iki yöntemle olur. Ya buraların her birine 5 bin polis dikeceksiniz ki bu da modern Türkiye'ye yakışmayan bir görüntü olur. İkincisi ve olması gereken ise kentsel dönüşümdür. Adana'nın çağdaş bir görüntüye kavuşması ve güvenliğin üst düzeyde sağlanması ancak kentsel dönüşümle olur. Valimiz bu konuda bize büyük destek oluyor. Kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgelerde terör ve organize suç örgütlerinin fazla olduğunu görüyoruz.?

ONATÇA: SİYASETİ DAHA ÇOK KONUŞMAYA BAŞLADIK

Uzun süre ADSİAD Başkanlığı yaptıktan sonra DASİFED Başkanlığı'nı da yürüten ve 1 Eylül 2012'de Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlığı'na seçilen Süleyman Onatça ise yeni görevi sırasında 19 şehir, 14 federasyon gezdiğini, 3 federasyonu da en kısa sürede ziyaret edeceğini kaydetti. Türkiye'nin dinamik bir ülke olduğuna dikkat çeken Onatça, her gün yeni bir gündemle karşılaşıldığını bildirdi. Dünyada krizlerin kendini göstermeye devam ettiğini aktaran Onatça, ?Ülkemizin ekonomi alanında biraz geriye gittiğini görüyoruz. Geçen yıl yüzde 10.5'lik büyümenin bu yıl yüzde 3'lere gerilediğini görüyoruz. Hatta ekonomistler yüzde 2.8'i öngörüyor. Bütçemizde çok büyük açık var. Bütün bunları bırakıp başka işlerle uğraşmaya başladık." dedi.

"Siyaseti daha çok konuşmaya başladık. Elbette siyaset yapılacak, ülke siyasetle yönetilecek ancak bunun yanında mutlak suretle ekonomide gaza basmalıyız" diyen Onatça, son zamanlarda dönen çek sorunuyla karşı karşıya kalındığını vurguladı. Onatça, "Düne kadar çek yazan mağdur edilirken bugün çeki alanlar cezalandırılmaya başladı. Dönen çekler yüzde 57 oranında arttı. Çeklere itibar kazandırmamız gerekiyor. Çeklerle ilgili mutlaka yeni bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor.? diye konuştu.

SÖNMEZ'DEN DESTEK MESAJI

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez de Adanalı'nın emniyet teşkilatına destek vermeye hazır olduklarını söyledi. ADSİAD'ın "Adana'yı Seviyorum" kampanyası ile okullarda bir çalışma yaparak, öğrencilerin Adana'ya sahip çıkma duygusunu artırabileceklerini hatırlatan Sönmez, "Emniyet müdürlüğümüzle ortak bir çalışma yürütebiliriz. Adana'da asayiş olaylarının asgariye inmesi için emniyet teşkilatımızla Türkiye genelindeki basın mensuplarını Adana'da buluşturarak örnek bir çalışma yürütebiliriz." dedi. Sönmez, konuşmaların ardından Gürkan'a çini işlemeli tabak hediye etti.

Toplantıya, ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz, yönetim kurulu üyeleri ile emniyet müdür yardımcıları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber