Tarihi kalede mahsur kalan vatandaşı itfaiye kurtardı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir kişi teneke içecek kutusu toplamak için tarihi Alanya Kalesi'nin bulunduğu yarımadanın surları dibindeki sarp kayalıklarda mahsur kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanyalı Halil Demir (26), içecek tenekelerini toplamak için dünyaca ünlü Alanya Kalesi'ne çıktı. Buradan kalenin surlarındaki surların sarp kayalıklarına kadar inen Demir, burada başı dönmeye başladı. Karın ağrısı ve baş ağrısı çeken Demir, 112 ve polise cep teflonuyla bilgi vererek yardım istedi.

Müze görevlileri, 112 ekipleri ve polis, Alanya Kalesi'nde yarım saat Demir'in yerini bulmak için telefonla görüşmelerine rağmen güçlük çekti. Uçurum kenarından 250-300 metre daha aşağıda bulunan Demir'in yerini, kale üzerinde uçan paraşütçüler tespit etti. Paraşütçüler, Demir'in yerini, polis ve diğer görevlilere kale üzerinde tur atarak bildirdi. Yeri tespit edilen Demir'i, itfaiye ekipleri yaklaşık 1 kilometre kayalık ve uçurum kenarlarından yürüyerek ve ip yardımıyla kurtardı. 112 sağlık ekiplerine teslim edilen Demir, basın mensuplarına, buralardan boş bira kutusu toplamaya gittiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber