Tokat'a 4 minareli cami

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, Tokat'ın ilk 4 minareli camisini yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi'yi makamında ziyaret etti. Başkan Bekçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Bekçi, TESOB olarak yaptırdıkları Ahievleri ve civarında yaklaşık 4 bin kişinin yaşayacağını ve dolayısı ile cami ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Cami yaptırma derneği kurarak Tokat'ın ilk 4 minareli camisini yapma arzusunda olduklarını belirten Başkan Bekçi, ?Tokat'ın mimari yapısına uygun her yerden görünecek bir eser bırakmak istiyoruz. Oradaki cemaati içerisine alabilecek, Osmanlı mimarisine uygun bir cami yaptırmaya sizlerin destekleri ile talibiz. Bizlere proje desteği vermenizi arzu ediyoruz? dedi.

Müftü Koçak ise Tokat'ın çok amaçlı kullanıma açık kültürümüze uygun bir camiye ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek söz konusu yerde yapılması gereken çalışmalarla ilgili ellerinden gelen desteği verebileceklerini söyledi. Tokat Merkezde 104 cami olduğunu ifade eden Koçak, Alipaşa, Meydan, Behzat, Ulu Cami ve Takyecilerin dışında kalan birçok caminin avlusunda cenaze namazı kılacak yer olmadığına işaret ederek camilerde avlunun önemine dikkat çekti.

Müftü Koçak ayrıca içerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, ?Millet olarak her zaman bir ve beraber olmamıza her zaman ihtiyaç var. Milletleri güçlü kılan birlik ve beraberliktir. Biz Kerbela'nın acısında ayrışmak yerine ehlibeyt sevgisinde birleşelim istiyoruz. İnşallah bu yapılan etkinlikler milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olur diye dua ediyoruz? diye konuştu.

(Nİ-SLH-Y)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber