Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeleri biniş giydi

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde profesörlüğe, doçentliğe ve yardımcı doçentliğe yükselen eğitim fakültesi öğretim üyeleri için biniş (cübbe) giyme töreni yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Fahri Taş, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Polat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Koca, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdülkadir Çoban ile Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, toplumların gelişmesi ve aydınlığa kavuşmasında öncü rol oynadığını söyledi. Hayatta unutulmayan kişiler arasında anne, baba ve öğretmenlerin sayılabileceğini ifade eden Prof. Çapoğlu, ?'Değerli meslektaşlarım, akademisyenliğe başlamadan önce ben de öğretmenlik yaptım. Akademisyen, aynı zamanda öğretmendir. Her şeyimizi öğretmenlerimize borçluyuz. Anne, babamız ile bir de öğretmenlerimizi unutamayız. Öğretmenlerimiz sayesinde vizyon temelimizi atıyor, ufkumuzu genişletiyoruz.'' dedi.

Eğitime yatırımın geleceğe yatırım olduğunu belirten Prof. Çapoğlu, 20-30 yıl sonra ülkenin geleceğinde, öğretmenlerin yetiştireceği gençler olacağını ifade etti. Rektör Prof. Çapoğlu, şöyle devam etti: "Eserleriniz çok kıymetlidir. Onları yetiştirirken, anne-babaların evlatları için hissettiği kaygıları, onlar için de hissetmekle yükümlüyüz. Onlar, yetişmiş elemanlar olarak memleketimizin dört bir yanına görev için dağılıyor. Görevimizi hakkıyla yerine getirirsek, ödülü herkes için ülkemiz için büyük olur. Toplumun aydınlığa kavuşması için emeklerinizin rolünü unutmamalıyız. Bugün olduğu gibi gelecekte de daha nice öğretmenler yetiştireceksiniz.''

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Koca da öğretmenlerin; eğiten, öğreten, bulundukları yere ışık saçan, toplumları aydınlatan kişiler olduğunu belirterek, "Milletlerin yücelmesinde öncüdür. Yetiştirdikleri öğrenciler geleceğe damga vurur. Bu meslekte öğretme hevesi şarttır. Öğretmen hevesini kaybederse, onun öğretme vasfı da kalmaz. Çevresini etkileyebiliyor, aydınlatabiliyor ve çevresine değer katabiliyorsa bir öğretmen ebediyyen yaşar.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, mesleğine yıllarını adamış ve emekliye ayrılmış öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nihat Balkı ile Öğr. Gör. Hüseyin Öksüz'e plaket takdim edildi.

Daha sonra, Eğitim Fakültesi'nde profesörlüğe yükselen 2, doçentliğe yükselen 4, yardımcı doçentliğe yükselen 17 öğretim üyesine binişleri giydirildi. Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Polat'a binişini, Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Prof. Dr. Adem Başıbüyük'e ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Fahri Taş giydirdi. Eğitim Fakültesi'nde akademik yükselme gösteren ve binişleri giydirilen diğer öğretim üyeleri ise şunlar:

?'Doç. Dr. Paşa Yalçın, Doç. Dr. Erol Kaya, Doç. Dr. Ersan Çiftçi, Doç. Dr. Abdülkadir Gül, Yrd. Doç. Dr. Meryem Özturan Sağırlı, Yrd. Doç. Dr. Orhan Taşkesen, Yrd. Doç. Dr. Güldem Dönel, Yrd. Doç. Dr. Yakup Koç, Yrd. Doç. Dr. Fatih Kaya, Yrd. Doç. Dr. İsa Yücel İşgör, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ragıp Özpolat, Yrd. Doç. Dr. Yasin Mahmut Yakar, Yrd. Doç. Dr. Necdet Tozlu, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Abdullah Arslan, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Said Akar, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ertaç Atila, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakmak Yıldızhan, Yrd. Doç. Dr. Eser Ağgön''

Programda ayrıca, 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri Testi'nde, Erzincan'ın Türkiye genelinde birinci gelmesinde Üniversite Eğitim Fakültesi'nin de katkıları dolayısıyla, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Gülaçtı'ya plaket verildi.

Program, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden oluşan orkestranın seslendirdiği Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber