Bir kovayı söndürmek için 50 kişi seferber oldu

Şanlıurfa'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatında tam bir komedi yaşandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatında tam bir komedi yaşandı. Senaryo gereği hastane bahçesinde bir kovada çıkan yangını söndürmek için aralarında itfaiye ve hastane personel ininde bulunduğu 50 kişi kovadaki yangını söndürmek için seferber oldu. Ancak kovadaki yangını bir tek sağlık personeli elindeki yangın tüpüyle söndürmesi dikkat çekti.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tahliye ve yangın tatbikatı gülerimsin, ağlarımsın dedirten cinsten oldu. Alışılmışsın dışından habersiz yapılan tatbikatlarda bu kez tam tersine bütün personele tatbikatın yapılacağı bilgisi verildi. Ardından itfaiye ve ambulans hastane bahçesinde hazır bekletildi. Binadan tahliye için yangın merdiveni hastanenin 2'inci katına uzatıldı. Yaralı şahıslar ise elleri ve başları bandajlanıp her şey hazır olduktan sonra bir personel hastanenin balkonun çıkıp 'yangın var' demesiyle tatbikat başladı. Her şey hazır olduğu için hastanenin 2'inci katında hazır bekletilen merdivene sözde yaralı şahıs kendi imkanlarıyla güçlükle merdivene çıkarak aşağıya inmeye çalıştı. Temizlik görevlisi olan yaralı merdivenden indikten sonra aşağıda bekleyen görevliler tarafından bir sedyeye konulup ambulansla hastane içerisindeki hastaneye kaldırıldı. Tahliye işleminin ardından bu kez hastane bahçesinde bulunan helikopter pistinde bir kovada yangın çıkartıldı. Çıkan yangını söndürmek için itfaiye ve sağlık ekiplerinden oluşan 50 kişi seferber oldu. Kovadaki alevin etrafına toplanan görevlilerin içerisinde bulunan bir sağlık personeli çıkan yangın tüple müdahale edilip söndürdü.

GÜLE OYNAYA TATBİKATI TAMAMLADILAR

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumların katle standartları kapsamında yılda bir kez yaptığı doğal afet ve acil kurtarma tatbikatına katılan personelin tamamı güle, oynaya kendilerine verilen görevi yerine getirmesi dikkat çekti. Zaman zaman senaryo gereği rol aldıkları alanı karıştıran personeller birbirlerine 'Ulan Heso' burada oynamayacaksın sen yaralısın demesi üzerine gülüşmelere neden oldu. Hastanede yaşanan tatbikat sırasında bazı hasta ve yakınları balkona çıkarak rol alan personeli gülerek izlerken, bazı hasta yakınları ise yatak ve yorganlarını alarak tatbikat alanından uzaklaşması dikkat çekti. Hastanedeki tatbikatı sözde başarıyla tamamlayan 50 kişilik personel daha sonra tatbikat hatırası fotoğrafını çektikten sonra görevlerinin başına döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber