Alevi Dedesi Çetinkaya: Teröre karşı hep birlikte mücadele edeceğiz

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, ülkenin en önemli sorunu olan teröre karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Dava hepimizin davası.? Diyen Alevi dedesi, ?Bugün burada 5-10 askerimiz birden şehit oluyor. Bunun Alevi olması Sunni olması önemli mi? Hiç değil. Vatan meselesi bu. Bunlar bizim şehitlerimiz. Çocuklarımız bunlar bizim.? ifadelerini kullandı.

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramı yapıldı. Eskişehir Odunpazarı ilçesinde bulunan Cemevi'nde gerçekleştirilen programda, Alevi dedelerinin dualarına onlarca vatandaş amin dedi. Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünün bozulmaması için dua eden Aleviler, başta Suriye ve Filistin olmak üzere zor günler geçiren ülkelerin bir an önce huzura kavuşmalarını temenni etti.

Düzenlenen protokol törenine Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ETO Başkanı Harun Karacan ve çok sayıda davetli programa katıldı.

Programda konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Alevi ve Sünniler arasına nifak tohumu sokmak isteyenlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağına vurgu yaptı. ?Alevi ve Sünni vatandaşlar her zaman kardeştir.? diyen Çetinkaya, mezhepler arasında bir sorun olmadan barış içerisinde yaşamak gerektiğini söyledi. Türkiye'nin en önemli sorunun terör olduğuna değinen Alevi Dedesi, terör örgütüne ve onu destekleyenlere sert tepki gösterdi. Çetinkaya, ?Memleketimizdeki başımızın belası olan bu terör örgütünü lanetliyoruz. Çünkü gençlerimizi, güvenlik güçlerimizi çok kötü durumlara düşürüyorlar. Onun için inşallah bu belayı da başımızdan bir an önce atarsak şu güzel ve cennet gibi vatanımızda daha güzel günler olacak.? ifadelerini kullandı.

TERÖR HEPİMİZİN DAVASI

Terör örgütüne yönelik toplumun her kesiminin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, ?Sizlerin katkılarıyla dostluğumuzu kardeşliğimizi sonuna kadar pekiştireceğiz ve vatanımızın selameti için hepimiz mücadele edeceğiz. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz.? diye konuştu.

Türkiye'nin sorunları konusunda tek bir millet olarak mücadelenin önemli olduğunu vurgulayan Alevi Dedesi konuşmasına şöyle devam etti: ?Dava hepimizin davası. Bugün burada 5-10 askerimiz birden şehit oluyor. Bunun Alevi olması Sunni olması önemli mi? Hiç değil. VataN meselesi bu. Bunlar bizim şehitlerimiz. Çocuklarımız bunlar bizim.?

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir de, İslam alemi için önemli olan bir ayda kardeşlik bağlarının daha canlı tutulması gerektiğini ifade etti. Koçdemir, ?Canları, dostları bir araya getirme vesilesi olan bu günü biz de büyük bir memnuniyetle büyük bir coşkuyla ve büyük bir hayranlıkla yaşıyoruz. Uzun yıllar belli bir istikamette sabırla sevgiyle, insana insanca kıymet veren bir anlayışla, sağdan soldan provakatif şeylere aldırış etmeden bu işte ısrarlı bir şekilde devam eden Hacı Bektaş Veli Dernek yönetimine teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber